Έγκλημα - Γλυκά Νερά: Ο δολοφόνος το σχεδίαζε στο μυαλό του πολύ καιρό

dolofonos glyka nera
tanea

Οι συγκλονιστικές ανατροπές στην υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν προκαλούν το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο εσωτερικό της μεζονέτας , η προσπάθεια του συζύγου-δολοφόνου να καλύψει τα ίχνη του σχεδιάζοντας μια εικονική ληστεία, καθώς και το θέατρο στο οποίο πρωταγωνιστούσε από την ημέρα του φόνου, την ημέρα της κηδείας της Καρολάιν μέχρι και το χθεσινό μνημόσυνό της, είναι ζητήματα που δεν τα συναντά κάποιος εύκολα στα χρονικά των εγκληματικών πράξεων.

Το kedenews επικοινώνησε με την έγκριτη  εγκληματολόγο κυρία Δέσποινα  Σβουρδάκου, ώστε να παρουσιάσει τις απόψεις επιστημόνων , για τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν τις αρχές στον εντοπισμό του 32χρονου δολοφόνου.

Σβουρδάκου
Η εγκληματολόγος Δέσποινα Σβουρδάκου

Η ψυχραιμία του δολοφόνου

Η κυρία Σβουρδάκου μίλησε αρχικά για την φαινομενική ψυχραιμία του δολοφόνου  τονίζοντας τα εξής: «Όσοι είμαστε έξω από αυτή την υπόθεση εντοπίσαμε ψυχραιμία στον δράστη, δεν ξέρουμε όμως πώς ήταν απέναντι στους αξιωματικούς της Αστυνομίας ση ΓΑΔΑ. Πως ήταν η συμπεριφορά του, αν ήταν αγχωμένος , αν έδινε τις «σωστές» πληροφορείς για να πείσει τους αστυνομικούς, αν άφηνε κενά σε αυτά που έλεγε. Το περίεργο ήταν ότι σε αυτή την «ληστεία» έχασε τη ζωή της ο πιο αδύναμος κρίκος  μια νεαρή κοπέλα και δεν φαινόταν από την αρχή να άσκησε κάποιος βία στο σύζυγο. Αυτό ήταν ένα ερωτηματικό. Περιμέναμε να βρούμε dna στοιχεία από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Δεν βρέθηκε τίποτα».

Δεν γίνονται συνήθως ληστείες με περίστροφα

Όπως τόνισε η εγκληματολόγος  περίεργο ήταν το γεγονός ότι σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση του συζύγου, οι δράστες έμεινα πολλές ώρες μέσα στο σπίτι.» Οι ληστές θα μείνουν αρκετή ώρα σίγουρα, θα ασκήσουν βία στα θύματά τους, μέχρι να ομολογήσουν που βρίσκονται τα χρήματα και τα τιμαλφή και θα ασκήσουν βία σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Κάτι που δεν υπήρχε εδώ σε όλα τα μέλη. Δεν είχε σημεία πάλης ο σύζυγος. Ένα άλλο περίεργο στοιχείο ήταν το υποτιθέμενο περίστροφο του ενός δράστη. Συνήθως δεν γίνονται ληστείες με περίστροφο, χρησιμοποιούν περισσότερο εννιάρι όπλο ή καλάσνικοφ».

εγκλημα Γλυκα νερα
real.gr

Πολύ καλή επιστημονική δουλειά από την αστυνομία

Η κυρία Σβουρδάκου μίλησε ακόμα και για την επιστημονική δουλειά που έγινε από τους αστυνομικούς «Η ομάδα του ανθρωποκτονιών κάνει έρευνα σε όλους τους τομείς, σε όλο το οικογενειακό περιβάλλον, το φιλικό, στο χώρο εργασίας. Ερευνά η αστυνομία αρχικά με πολύ λεπτομέρεια την καθημερινότητα των θυμάτων και του ζευγαριού αυτού. Συλλέγει στοιχεία και επειδή ο χρόνος είναι με την  μέρος της αστυνομίας  και με τη βοήθεια της επιστήμης σκιαγραφούν το προφίλ του δράστη. Είδαμε λοιπόν ότι στην υπόθεση αυτή υπήρχαν κενά. Τελικά από 2-3 λεπτομέρειες, αλλά και από τις αρκετές φορές που ανέβηκε ο σύζυγος στη ΓΑΔΑ, γιατί και αυτό είναι μια πίεση, φτάσαμε στο να ομολογήσει το έγκλημα. Βλέπουμε μια πολύ καλή επιστημονική δουλεία, η οποία θέλει το χρόνο της. Η Κοινή γνώμη πίεζε να εξιχνιαστεί το έγκλημα, ο κόσμος θέλει αν δει ότι η αστυνομία συλλαμβάνει τους δράστες σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα».

εγκλημα Γλυκα νερα
reader

Είχε το έγκλημα στο μυαλό του πολύ καιρό πριν

Η εγκληματολόγος αναφέρθηκε ακόμα και στο γεγονός του σχεδιασμού της δολοφονίας της Καρολάιν, που κατά την άποψή της, πρέπει ο δράστης να την σχεδίαζε καιρό πριν : «Υπάρχει η τοποθέτησή του ότι πάνω στο θυμό αφαίρεσε τη ζωή της συζυγού του. Όμως εδώ βλέπουμε ότι έχει σκιαγραφήσει μια ληστεία, η οποία έγινε χρόνια πριν σε έναν φίλο του.  Χρησιμοποίησε λοιπόν στοιχεία μιας ληστείας που έγινε σε κάποιο φίλο του και την έβαλε πάνω σο δικό του έγκλημα. Θεωρώ ότι το είχε σχεδιάσει, το έχει στο μυαλό του πολύ καιρό, γιατί υπήρχαν συγκρούσεις, θα υπήρχαν τσακωμοί, θα υπήρχε μεγάλη ένταση στο ζευγάρι και η λογική με το συναίσθημα μάχονται. Θεωρώ ότι είχε σχεδιάσει κάποια πράγματα, γι αυτό και χρησιμοποίησε αυτό το τέχνασμα της ληστείας, ότι μπήκαν  από ένα μικρό παράθυρο που δεν ήταν σφαλισμένο».

Το θέατρο του δράστη

Ειδική αναφορά έκανε η κυρία Σβουρδάκου  στην υποκριτική στάση του 32 χρονου όλο αυτό το χρονικό διάστημα: «Βλέπουμε και άλλες φορές δράστες που αφαίρεσαν μια ζωή συγγενικού προσώπου, διατηρούν ο ρόλο τους , είναι θλιμμένοι, κλαίνε, πάνε σε εκπομπές και τους αναζητούν. Τα πρόσωπα αυτά έχουν μπει σε  ένα μονόδρομο και έχουν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, αυτή του δυστυχισμένου συζύγου. Πρέπει να συνεχίσουν λοιπόν να διατηρούν αυτή τη στάση. Αγκαλιάζει την μητέρα της Καρολάιν , δέχεται συλληπτήρια , δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς.  Από την πρώτη στιγμή έπεφτε σε κάποιες αντιφάσεις. Ήταν ήρεμος, ήταν λογικός. Σε αυτές τις περιπτώσεις είσαι σε κατάσταση σοκ.  Αυτός ήταν ήρεμος, πήγε ση δουλειά του. Κάποια πράγματα που δεν συνάδουν.  Είπαμε λοιπόν ότι λόγω της δουλειά που κάνει υπάρχει ψυχραιμία, υπάρχει εκπαίδευση και αυτός ήταν ο λόγος που ήταν ψύχραιμος».

Έγκλημα Γλυκά Νερά, δολοφονία Καρολάιν, πιλότος

 

 Η γνωστή εγκληματολόγος μίλησε επίσης και για τις άοκνες προσπάθειες των αξιωαμτικών του τμήματος ανθρωποκτονιών : «Η ελληνική αστυνομία και το τμήμα κατά ζωής είναι από τα καλύτερα. Έχει μορφωμένους ανθρώπους που έχουν κάνει μεταπτυχιακά, έχουν αφιερώσει τη ζωή τους. Αυτό δεν είναι κομμάτι της ζωής τους είναι η ίδια τους η ζωή. Για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα της εξιχνίασης κάποιοι άνθρωποι δούλευαν νυχθημερόν, για να οδηγήσουν τον ένοχο στις αρχές και από την άλλη να μην αδικήσουν ανθρώπους. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Εγκλήματα τέτοιου είδους με συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια τις περισσότερες φορές εξιχνιάζονται».

Η βία θα μειωθεί αν μειωθούν οι θύτες

Η κυρία Σβουρδάκου  έκανε ακόμα έκκληση προς όλους να προσπαθήσουμε να μειώσουμε το φαινόμενο της βίας μέσα στο σπίτι η οποία θα επιτευχθεί όπως τόνισε: «Με τη δουλειά μας, με το να πηγαίνουμε στους Δήμους να κάνουμε διαλέξεις, να βοηθάμε τις γυναίκες. Να μιλάνε, να σπάνε της σιωπή τους, να αμύνονται , να διεκδικούν τη σωματική τους ακεραιότητα , την αξιοπρέπεια τους , την ελευθερία τους, το δικαίωμα  να είναι ήρεμες σωματικά και ψυχικά. Η ενδοοικογενειακή βία πρέπει να μειωθεί και θα μειωθεί αν μειωθούν οι θύτες. Αλλιώς θα συζητάμε και άλλες περιπτώσεις με τέτοιο δύσκολο και άσχημο τέλος».

Περισσότερα σε Ειδήσεις