Φωτιά - Ασπρόπυργος: «Ζούμε στιγμές τρόμου»

Μαρτυρία για την έκρηξη στον Ασπρόπυργο
EUROKINISSI

Κλίμα αναστάτωσης και αγωνίας επικρατεί στη θέση «Φάκα» των Νεόκτιστων Ασπροπύργου. Μαρτυρίες περιγράφουν την έντονη δόνηση που συνόδευσε τις αρχικές εκρήξεις, στο σημείο όπου βρίσκεται το βυτιοφόρο με προπάνιο, το οποίο και εξερράγη, αλλά και την ατμόσφαιρα αγωνίας που επικρατεί, καθώς η τοξική φωτιά συνεχίζει να καίει και είναι ακόμα άγνωστο αν υπάρχουν τραυματίες ή απώλεια ζωής.

Ο Αλέξανδρος Τσοκάνης, κάτοικος της περιοχής και πρώην υποψήφιος δήμαρχος, που βρέθηκε κοντά στο σημείο των εκρήξεων που σημειώθηκαν και ταρακούνησαν όλο τον Ασπρόπυργο, δήλωσε:

«Υπάρχει μεγάλη φωτιά δίπλα από εταιρεία στη θέση "Φάκα", από την πάνω πλευρά των διυλιστηρίων. Ζούμε τρομακτικές στιγμές, διότι από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν ταρακουνήθηκαν τα σπίτια μας σε ακτίνα 5 χλμ. Τα έχουμε χαμένα, ακούμε συνεχώς τις σειρήνες. Η φωτιά πρέπει να ξεκίνησε μάλλον δίπλα από εταιρεία με χημικά, η Αστυνομία δεν μας άφησε να πλησιάσουμε. Εκεί υπάρχουν δεξαμενές με προπάνια και τα σχετικά. Πρέπει να πήραν φωτιά και τα φωτοβολταϊκά, αλλά αυτές οι εκρήξεις ήταν μικρές. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από την εταιρεία, επεκτάθηκε προς τα εκεί. Άκουσα να μιλάνε σίγουρα για τραυματίες, ίσως και θύματα».
 

Περισσότερα σε Ειδήσεις