Ελληνικό Πάρκο στα Τίρανα: Εγκαίνια από τον Κώστα Μπακογιάννη

Τίρανα Μπακογιάννης Ελληνικό πάρκο εγκαίνια

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ωραιότερο δώρο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης εκτός χώρας» είπε μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια του «Ελληνικού Πάρκου», όπως ονομάζεται.

Το Ελληνικό Πάρκο παραδόθηκε σήμερα στους πολίτες των Τιράνων έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια αποτελεσματικής συνεργασίας της πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα και του δημάρχου Τιράνων Εριόν Βελιάι.

Τίρανα Μπακογιάννης Ελληνικό πάρκο εγκαίνια

Όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, πέρα από τις ανάγκες των πολιτών, έρχεται να υπηρετήσει «τις αξίες της φιλίας, της συνεργασίας και της καλής γειτονίας στον αθλητισμό, πολιτισμό και ψυχαγωγία».

«Χώρο αφιερωμένο στις άριστες ελληνοαλβανικές σχέσεις» χαρακτήρισε το πάρκο ο κ. Βελιάι και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα που πάντα στήριζε την Αλβανία στην ευρωπαϊκή της πορεία».

Τριπλός συμβολισμός

Μιλώντας στην τελετή, η πρέσβειρα της Ελλάδας στα Τίρανα κ. Σοφία Φιλιππίδου τόνισε μεταξύ άλλων πως «τα εγκαίνια του πάρκου τη σημερινή ημέρα φέρουν τριπλό συμβολισμό: τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, τα 50 χρόνια της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στο περιθώριο της επίσκεψής του ο δήμαρχος Αθηναίων είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μπλέντι Τσούτσι.

Μπακογιάννης
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

«Ο χώρος αυτός είναι αφιερωμένος στη φιλία και αλληλοκατανόηση των δύο χωρών» γράφει η πινακίδα που τοποθετήθηκε εντός του πάρκου. Η όλη τελετή εγκαινίων γνώρισε ευρεία προβολή από τα αλβανικά ΜΜΕ.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις