Αρκουμανέας: Βγάζουμε σύντομα τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Αρκουμανέας για μάσκες και μετάλλαξη Δέλτα
EUROKINISSI

Σε δύο καίρια ζητήματα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Το ένα αφορά τη χρήση των μασκών προστασίας σε εξωτερικούς χώρους και τα προνόμια των εμβολιασμένων και το δεύτερο τη μετάλλαξη Δέλτα και το κατά πόσον οι εμβολιασμένοι είναι και προστατευμένοι έναντι αυτής.

Όσο αφορά τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ανέφερε πως αυτές δεν θα είναι απαραίτητες και αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σημείωσε, παράλληλα, ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες. 

Αναλυτικά μίλησε και για την Ινδική μετάλλαξη Δέλτα, λέγοντας πως, αυτή τη στιγμή, η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται για αυτή την μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική, υπογραμμίζοντας πάντως πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε, τέλος, ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κύριος Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες  στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις