Παγώνη - μάσκες: Πότε θα σταματήσουμε να τις φοράμε

Pagoni, AstraZeneca
tanea.gr

Τις εκτιμήσεις της παρέθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, σχετικά με την κατάργηση της μάσκας αλλά και την τρίτη δόση του εμβολίου. Ειδικότερα, η ίδια ανέφερε πως σε περίπου ένα με ενάμιση μηνά θα δοθούν οι οδηγίες για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όσους είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση του εμβολιασμού.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ενδεχομένως να μη χρειαστούν όλοι να λάβουν τρίτη δόση. Για όσους εμβολιάζονται την παρούσα περίοδο ανέφερε ότι θα χρειαστούν την τρίτη δόση περίπου μετά από ένα χρόνο.

Σχετικά με τις μάσκες στις διακοπές, η κ. Παγωνη τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τις φορούν ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στα σοκάκια ενός νησιού, που όπως τόνισε, δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου. Η ίδια ανέφερε πως όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν σε ένα ποσοστό 80% τότε οι πολίτες δε θα χρειάζεται να φορούν μάσκες, ούτε σε εσωτερικούς χώρους.

Αναφερόμενη στην κατάσταση των νοσοκομείων τόνισε ότι υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τον κορονοιο αλλά αργεί η αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, επειδή χρειάζονται πολυήμερες νοσηλείες.

Πρόσθεσε ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα είναι μεγάλη από άλλους ασθενείς με τις τελευταίες εφημερίες να είναι πολύ δύσκολες και όχι εξαιτίας του κορονοιού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις