Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στις 5 & 6 Ιουλίου

Δωρεάν μαστογραφία

Στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, που στηρίζεται από την ΚΕΔΕ, συμμετέχουν ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου και το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Νέα Φιλαδέλφεια «ΝΙΦΗΜ».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Ιουλίου, στην είσοδο του Δημαρχείου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας (Λεωφόρος Δεκελείας 97), θα βρίσκεται η μονάδα μαστογράφου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2102532047 (εσωτ. 304 ή 306), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι η εξεταζόμενη:

- Να είναι ηλικίας από 40 έως 70 ετών.

- Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

- Να μην έχει ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

- Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο τρεις ημέρες πριν - πέντε ημέρες μετά).

Σημειώνεται ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στις κοινωνικές δομές του δήμου.

Καρκίνος του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες στη χώρα μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών υπολογίζεται κάθε χρόνο στις 7.500.

Παρ’ όλη όμως την υψηλή συχνότητά της, η ασθένεια απειλεί όλο και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητά της, τόσο χάρη στη σημαντική πρόοδο της Ιατρικής Επιστήμης, που οδήγησε σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνεται, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Ως γνωστόν, η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο, και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Πηγή: dimosfx.gr/el

Περισσότερα σε Ειδήσεις