Θεσσαλονίκη: Καθηγητής πιάνου αποπλανούσε ανήλικες μαθήτριες

πιάνο
unsplash

Ερωτικές σχέσεις με ανήλικες μαθήτριες, αποπλανώντας τες, σύναπτε ένας καθηγητής πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Κοινωνία Ώρα Mega». Τέσσερις κοπέλες έχουν καταγγείλει τον συγκεκριμένο καθηγητή σε βάθος 12ετίας, ενώ η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη. Η μια από τις κοπέλες που αποπλανήθηκε από τον εν λόγω καθηγητή είναι ακόμα ανήλικη.

«Ήμουν 15 όταν συνέβη το περιστατικό, κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Με φλέρταρε έντονα, με πολιορκούσε. Κατάφερε να συνάψει σχέση μαζί μου. Όλο αυτό διήρκεσε έναν χρόνο. Και έληξε η σχέση γιατί μου ζητούσε επίμονα να ολοκληρώσουμε τις σχέσεις μας. Εγώ δεν ενέδωσα ποτέ ούτε υπέκυψα σε ερωτικές απαιτήσεις. Έκανα πέντε χρόνια ψυχοθεραπεία και με αφορμή το κίνημα #metoo βρήκα το θάρρος να μιλήσω και να προστατέψω και τις άλλες κοπέλες» τόνισε μία από τις κοπέλες.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν πρότεινε στον καθηγητή να χωρίσουν, εκείνος την έβρισε και της δημιούργησε πολύ μεγάλη ένταση. Στη συνέχεια, η κοπέλα αναγκάστηκε να σταματήσει τα μαθήματα στο ωδείο.

«Μολονότι τέθηκε υπόψη της διοίκησης του Ωδείου η υπόθεση από τον Μάρτιο, υπάρχει μια διαδικασία έρευνας - διερεύνησης πολύ ad hoc. Όχι ΕΔΕ ή πειθαρχική διαδικασία. Επιδιώκουν να λήξει η σύμβασή του και να γίνει η επαναπρόσληψή του» εκτίμησε ο δικηγόρος μιας εκ των θυμάτων, Κωνσταντίνος Μορτόπουλος.

Υπογραμμίζεται ότι ακόμη και σήμερα ο καθηγητής διδάσκει στο Ωδείο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις