Μετά τον Νίκο Σεργιανόπουλο, μαχαίρωσε θανάσιμα τον συγκρατούμενό του

Σεργιανόπουλος Νίκος

Μνήμες από την άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της χώρας, ζωντάνεψε η πληροφορία πως ο δολοφόνος του, μαχαίρωσε στην καρδιά, με αιχμηρό αντικείμενο, έναν συγκρατούμενό του στις φυλακές της Αγιάς στα Χανιά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Η συμπλοκή έγινε ανάμεσα σε δυο κρατουμένους με καταγωγή τη Γεωργία, με τον έναν από αυτούς να τραυματίζει θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο, τον συγκρατούμενο του. Άμεσα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του κρατουμένου στο νοσοκομείο Χανίων. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να τον επαναφέρουν κάνοντάς του ανάνηψη, δυστυχώς, όμως για τον κρατούμενο ήταν ήδη αργά καθώς το τραύμα που είχε δεχτεί ήταν μοιραίο.

Στο κατάστημα κράτησης έφτασε αργά το απόγευμα και η ΕΚΑΜ Κρήτης, η οποία ερεύνησε τους χώρους και τα κελιά και συνέλαβε τον 43χρονο, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, και φέρεται να ομολόγησε. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη πραγματοποιείται έρευνα για το συμβάν από τις αρμόδιες αρχές για να αποσαφηνιστούν τα αίτια της θανάσιμης συμπλοκής, ενώ, σχηματίζεται δικογραφία για τον δράστη.

Θα αποφυλακιζόταν σε δύο χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο δράστης του εγκλήματος είναι ο δράστης της δολοφονίας του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, το 2008. Ο δράστης είναι ο 43 ετών σήμερα, Γεωργιανός Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και εργαζόταν στο Πέραμα τα χρόνια που βρισκόταν εκτός φυλακής. Μάλιστα ο δράστης και του νέου εγκλήματος θα συμπλήρωνε σε δύο χρόνια τα 15 έτη κράτησης και θα αναμενόταν η αποφυλάκιση του.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας στο Παγκράτι 

Στις 07:00 το πρωί εκείνης της Πέμπτης του 2008, η οικιακή βοηθός του 56χρονου ηθοποιού επισκέφθηκε το διαμέρισμά του στον 5ο όροφο της οδού Μετεώρων 14-16 στο Παγκράτι, όπως κάθε βδομάδα. Η ίδια εντόπισε το άψυχο σώμα του ηθοποιού, κατακρεουργημένο, στο πάτωμα του σαλονιού μέσα σε λίμνη αίματος. Τα δυσάρεστα και ανατριχιαστικά νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα και πολύ σύντομα η ήσυχη γειτονιά είχε γεμίσει με πλήθος κόσμου. Τα κανάλια κατέκλυσαν την Μετεώρων, οι κάμερες πάλευαν για ένα πλάνο από το ρετιρέ του ηθοποιού και οι γείτονες σοκαρισμένοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν το φρικτό έγκλημα και πώς ο αγαπημένος τους Νίκος, όπως όλοι τον προσφωνούσαν, βρέθηκε δολοφονημένος τόσο άγρια.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος έφερε 21 μαχαιριές στην καρδιά, το λαιμό και τους πνεύμονες, ενώ ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Φίλιππος Κουτσάφτης, που είχε εξετάσει πρώτος το πτώμα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πτώμα βρέθηκε γυμνό επί του δαπέδου σε ύπτια θέση και κάμψη των γονάτων. Η πρόσθια επιφάνεια του σώματος φέρει μεγάλη ποσότητα ξηρού αίματος και μικρών αιμοπηγμάτων. Ελήφθησαν αίμα και ούρα για τοξικολογική εξέταση. Διαπιστώθηκε: 1. στο βιολογικό υλικό η παρουσία κοκαΐνης και μεταβολιτών της, 2. Στο βιολογικό υλικό η παρουσία αναλγητικού φαρμάκου, 3. Στα ούρα η παρουσία αντικαταθλιπτικού φαρμάκου καθώς και αντιψυχωσικά και βλεννολυτικά φάρμακα, 4. Στα ούρα η παρουσία προϊόντων μεταβολισμού της κάνναβης. Αιτία θανάτου πολλαπλά τραύματα του λαιμού του θώρακος και της κοιλιάς δια νύσσοντος άμα και τέμνοντος οργάνου προκληθέντα».

Ο τρόπος που βρέθηκε δολοφονημένος ο ηθοποιός ήταν τρομακτικός για όλους, καθώς ήταν έκδηλη η βιαιότητα με την οποία μαχαιρώθηκε, αλλά και ο αριθμός των θανάσιμων τραυμάτων. Στο σπίτι του βρέθηκαν αιματηρά πελματικά αποτυπώματα στην κουζίνα και το μπάνιο, αλλά και το φονικό όπλο με το οποίο «κατέσφαξαν» τον ηθοποιό. Ήταν ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο ο δράστης δεν πήρε μαζί του φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά το έπλυνε πρόχειρα και το τοποθέτησε σε συρτάρι της κουζίνας, μαζί με άλλα μαχαίρια. Το υπόλοιπο σκηνικό συνέθεταν τασάκια γεμάτα τσιγάρα, άδεια μπουκάλια από μπύρες, μικροποσότητες κοκαΐνης και άλλες ουσίες στο τραπέζι του σαλονιού, ενώ τα πάντα μέσα στο διαμέρισμα του ηθοποιού ήταν αναποδογυρισμένα.

Περίπου πενήντα μέρες μετά την άγρια δολοφονία του ηθοποιού, τον Ιούλιο του 2008, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν ως ύποπτο έναν 30χρονο άνδρα από την Γεωργία, εν ονόματι Ντέιβιντ Μουρτικνέλι. Λίγες μέρες αργότερα, ο ίδιος ομολόγησε πως δολοφόνησε τον Νίκο Σεργιανόπουλο, υποστηρίζοντας πως ο ηθοποιός τον πλησίασε στην Πλατεία Βικτωρίας τα ξημερώματα της 4ης Ιουνίου και πως τον προσέγγισε, υποσχόμενος να περάσουν ένα βράδυ με ναρκωτικά και γυναίκες στο σπίτι του ηθοποιού. Όπως ισχυρίστηκε, πήγαν όντως στο διαμέρισμά του, αλλά ο ηθοποιός του ζήτησε με την απειλή μαχαιριού να συνευρεθούν ερωτικά και να έχει παθητικό ρόλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλήθηκε και πήρε το μαχαίρι και τον σκότωσε.

Στον εντοπισμό του δράστη συνέβαλε τα μέγιστα η εγκληματολογική υπηρεσία, στα εργαστήρια της οποίας ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά, παλαμικά και πελματικά αποτυπώματα του Μουρτικνέλι.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις