Nέα μέτρα - «Λουκέτο» από την πρώτη παράβαση σε επιχειρήσεις

Μύκονος εποχή covid-19

Ένα από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση, είναι η αυστηροποίηση των ποινών και των προστίμων για την τήρηση των μέτρων στα μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης.

Ήδη από το Σάββατο ξεκίνησαν να αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, ειδικά σε καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης, όπου παρατηρούνται συρροές κρουσμάτων. 

Εξετάζεται, μάλιστα, το ενδεχόμενο ακόμα και για αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων από την πρώτη παράβαση, χωρίς προειδοποίηση και με υψηλότερα πρόστιμα από αυτά που ισχύουν σήμερα. Την εποπτεία για την ομαλή λειτουργία της νυχτερινής διασκέδασης θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η αστυνομία.

Επίσης, εξετάζεται ένα «ηθικό μπόνους» για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα. Συγκεκριμένα, θα ανακοινώνονται με λίστες οι επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα και εκείνες που τα παραβιάζουν.

Αστυνομικός - κλήση

Νέα στρατηγική θα υπάρξει σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, στην οποία θα εμπλέκεται και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Από, σήμερα, 6 Ιουλίου θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για το ποσοστό εμβολιασμού ανά δήμο και θα υπάρχει πληροφόρηση και για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν. Ξεκινούν, επίσης, και οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

 

Πράσινο φως» στους εμβολιασμούς εφήβων 15-17 κατά του Covid-19

 

«Πράσινο φως» στους εμβολιασμούς εφήβων άναψε η Επιτροπή Εμβολιασμών όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών εξέφρασε θετική γνώμη για εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών υπογραμμίζοντας την ανάγκη της γονικής συναίνεσης. Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα χρησιμοποιηθούν εμβόλια mRNA, (Pfizer και Moderna), όπως ανέφερε.

Εμβολιασμός εφήβων
ΑΑPnews

«Πιστεύουμε ότι ο εμβολιασμός των εφήβων είναι ένα ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής. Είναι κάτι που θα επαναφέρει τη χαρά στους νέους που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκαν από την πανδημία» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών και επεσήμανε ότι οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό ευκολότερα σε σχέση με τα παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Παράλληλα, η Μ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στα δεδομένα που υπάρχουν αναφορικά με τον εμβολιασμό για τους κάτω των 18. Αρχικά σημείωσε ότι ο κίνδυνος νόσησης για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα είναι «μικρός αλλά υπαρκτός» καθώς σύμφωνα με στοιχεία από τις ΗΠΑ, στο σύνολο όσων έχουν νοσήσει από κορονοϊό, στη χώρα, μόλις το 14,1% ήταν κάτω των 18 ετών.

Η ίδια πρόσθεσε ότι για την εν λόγω ηλιακή ομάδα, βρίσκονται υπό εξέταση οι παρενέργειες που αφήνει στον οργανισμό ο κορονοϊός μετά από νόσηση (post covid syndrome).

Σύμφωνα με την κα Θεοδωρίδου η συχνότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο για τα παιδιά 12-17 ετών 2,5 με 3 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθη εποχική γρίπη.

Πηγή: news2u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις