Παιανία: Νέο Παρατηρητήριο Πυροφύλαξης - Τι δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας

Στέλιος Πέτσας
Πηγή: amna.gr

Στα εγκαίνια του Παρατηρητήριου Πυροφύλαξης, στον Λόφο Αγίου Σωτήρος στην Παιανία, παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του δήμου Παιανίας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) και της Μητρόπολης Πειραιώς. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, το νέο Παρατηρητήριο Πυροφύλαξης βρίσκεται εντός του Πειραϊκού χωριού, στην Παιανία, στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Πειραιώς. Θα μπορεί να εποπτεύει όλη την ανατολική πλευρά του Υμηττού, αλλά και ένα ευρύτερο τμήμα της περιοχής των Μεσογείων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα περισσότερο στην πρόληψη και ενισχύοντας τη δυνατότητα ταχύτερης αντίδρασης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η χρηματοδότηση έγινε από το ΥΠΕΣ και εντάσσεται στον ευρύτερο αντιπυρικό σχεδιασμό για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, το επόμενο διάστημα τα πυροφυλάκια στον Υμηττό θα τριπλασιαστούν (από 16 που είναι σήμερα, θα γίνουν 48), μέσω της ένταξης της σχετικής πρόταση του Σ.Π.Α.Υ. στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Όλα τα πυροφυλάκια θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο και θα διαθέτουν κάμερες με υπέρυθρους αισθητήρες. 

«Πάντα είχαμε τη βούληση, πλέον έχουμε και τα μέσα, προκειμένου να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την πυροπροστασία. Μαζί με τα τακτικά κονδύλια και τις έκτακτες ενισχύσεις, διαθέτουμε και τα κατάλληλα αναπτυξιακά εργαλεία, προκειμένου να δώσουμε στους χιλιάδες εθελοντές μας τη δυνατότητα να συνδράμουν αποφασιστικά στο επίπεδο της πρόληψης και μαζί με την Πολιτική Προστασία να κάνουμε ό,τι απαιτείται και να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε άμεση επέμβαση. Μέσα από τις κατάλληλες συνέργειες, όλοι μαζί, ενωμένοι, με πίστη μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα», σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Στην τελετή παράδοσης, η οποία οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Ιωάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Παιανίας, κ. Ισίδωρος Μάδης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, καθώς και στελέχη Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις