Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Στις 19.00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Ανακοινώσεις θα κάνει σήμερα στις 19.00 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εξέλιξη της πανδημίας και την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών σε ορισμένες κατηγορίες.

Υπενθυμίζουμε, πως την σχετική προαναγγελία για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού έκανε νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα αφορά σε πρώτη φάση ειδικές, επαγγελματικές ομάδες, ωστόσο ο πρωθυπουργός, θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους σε μια κομβική στιγμή για την μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται καθημερινά. 

ΕΜΒΟΛΙΟ
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το πρώτο στάδιο θα αφορά τους επαγγελματίες της Υγείας τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα, δηλαδή εργαζόμενους σε:

· Μονάδες αυξημένης φροντίδας ηλικιωμένων

· Μονάδες φροντίδας ΑΜΕΑ

· Μονάδες φροντίδας ασθενών με χρόνιες παθήσεις και

· Υγειονομικούς, δηλαδή γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Την υποχρέωση εμβολιασμού των παραπάνω επαγγελματικών ομάδων προκρίνει και η Επιτροπή Βιοηθικής, ενώ αντίστοιχη πρακτική ισχύει ήδη σε πολλές χώρες του κόσμου, μπροστά στη σφοδρότητα μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα. 

Περισσότερα σε Ειδήσεις