Αρκουμανέας ΕΟΔΥ: Κοντά στα 3.000 τα σημερινά κρούσματα

rapid test από τον ΕΟΔΥ

Την επιδημιολογική εικόνα της χώρας έχει αλλάξει ριζικά η μετάλλαξη Δέλτα, με τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες να σημειώνουν σημαντική αύξηση. Οι ειδικοί μιλούν για κορύφωση του κύματος μέσα στον Αύγουστο, με την κυβέρνηση να προβαίνει σε σημαντικές αλλαγές. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, δήλωσε πως σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού θα είναι κοντά στα 3.000.

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα κρούσματα αλλά να κοιτάμε και τους άλλους επιδημιολογικούς δείκτες οι οποίοι δείχνουν την πραγματική εικόνα, καθώς δεν καταγράφεται μέχρι στιγμής γεωμετρική αύξηση στις εισαγωγές και στους διασωληνωμένους.

1

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ στάθηκε στην μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και στον μέσο όρο ηλικίας αυτών που έχει πέσει κατά πολύ.  Όπως εξήγησε, πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε τον μέσο όρο ηλικίας εκτός από τα κρούσματα, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας χθες ήταν 27 και έχει μειωθεί από τα 46 έτη από την αρχή του χρόνου. Τέλος, τόνισε για άλλη μια φορά τη μεγάλη σημασία του εμβολιασμού των πολιτών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις