Θήβα - Λέκκας: Πάνω από 100 σεισμοί εκδηλώθηκαν στην περιοχή

Την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρουσιάζεται από την περασμένη Παρασκευή στη Θήβα, σχολίασε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

«Είχε αρχίσει η δραστηριότητα από το πρωί της Παρασκευής με μικρούς σεισμούς που ήταν όμως αισθητοί στη Θήβα και στη γύρω περιοχή, και κορυφώθηκε την Κυριακή το πρωί στις 3.00, με ένα σεισμό της τάξεως των 4,4 βαθμών. Πάνω από 100 σεισμοί εκδηλώθηκαν αυτό το χρονικό διάστημα, οι οποίοι είχαν μικρό βάθος της τάξεως των 5-6-7 χλμ. και τα επίκεντρά τους απείχαν πολύ λίγο από τη Θήβα. Έχουμε να κάνουμε με τοπικούς σεισμούς που αποκτούν χαρακτήρα ενός σμήνους σεισμών», εξήγησε ο κ. Λέκκας.

Σχετικά με το αν αυτοί οι σεισμοί αναμένεται να οδηγήσουν σε έναν μεγαλύτερο, ο ίδιος δήλωσε πως «Δεν μπορούμε να ξέρουμε αυτό. Συνήθως, όμως, η μορφή αυτή των σεισμών δεν καταλήγει σε μεγάλο σεισμό. Υπάρχει μια μικρή επιφύλαξη ότι μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο σεισμό της τάξεως των 5 ή 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Είναι ελάχιστη η πιθανότητα και θέλω να το τονίσω».

«Έχουμε επικοινωνήσει και έχουμε κάνει σχέδια και με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους περιοχής, ώστε να είμαστε έτοιμοι αν συμβεί κάτι. Έχουμε κάνει ενημερωτικές εκστρατείες», τόνισε ο κ. Λέκκας σχετικά με την προετοιμασία που έχει γίνει σε περίπτωση ενός μεγαλύτερου σεισμού.

«Στα πολύ παλαιά κτίρια ίσως να υπάρχει πρόβλημα από την έντονη σεισμική δραστηριότητα. Στα καινούργια κτίρια δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Το πρώτο μέρος προφύλαξης αυτών των κατοίκων είναι να αποφεύγουν να διαμένουν ή να περνούν από τέτοιες κατοικίες», κατέληξε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις