Σάμος Φωτιά: Μάχη να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο - Έστειλε SMS το 112

Φωτιά Σάμος
Πηγή: Facebook / samos24

Μάχη με το πύρινο μέτωπο δίνουν οι πυροσβέστες στη Σάμο, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά από τους Βουρλιώτες, πέρασε από το Κοκκάρι και γύρω στις 11.00 το βράδυ έφτασε στους Μυτιληνιούς, στην περιοχή Γιάννου.

Όλη νύχτα επιχειρούσαν 85 πυροσβέστες με 17 οχήματα, όπου και προσπαθούσαν να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο. Σε λίγες ώρες φτάνουν από την Αθήνα 22 οχήματα και 52 πυροσβέστες στο σημείο της φωτιάς.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εναέριες ρίψεις. Να σημειωθεί πως χθες βράδυ, εστάλη προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία -μέσω του 112- στους κατοίκους στις περιοχές Μυτιληνιών, Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων να είναι σε επαγρύπνηση εξαιτίας της φωτιάς.

Μήνυμα 112
Πηγή: Facebook

Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη έχει χαρακτηρίσει «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

Αργά χθες το βράδυ έφτασαν με Super Puma στη Σάμο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Στάντζος, έχει ζητήσει από χθες να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του πύρινου μετώπου, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν δυο ξενοδοχεία, αλλά και κατοικίες στην περιοχή Άγιος Φανούριος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις