Πύργος: Απέδρασε κρατούμενος με κορονοϊό - Συνελήφθη λίγες ώρες μετά

Κρατούμενος θετικός στον κορονοϊό επιχείρησε να αποδράσει από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας,  θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, ο κρατούμενος με καταγωγή από το Πακιστάν είχε συλληφθεί μαζί με άλλα δέκα άτομα την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή της Ξυλοκέρας για παράνομη διαμονή στη χώρα. Ο άνδρας φέρεται να το έσκασε από το παράθυρο και να επιβιβάστηκε σε ταξί το οποίο τον μετέφερε στην Ξυλοκέρα γι’ αυτό και οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τελικά, λίγο πριν τις 10 μ.μ., οι αρχές εντόπισαν τον άνδρα κοντά στο γήπεδο της Ξυλοκέρας, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν εκ νέου, οδηγώντας τον στο τμήμα.

Σύλληψη κρατούμενου
Πηγή: patrisnews.gr

«Μας έθεσαν σε κίνδυνο μετάδοσης…»

Νωρίτερα και μετά την αρχική σύλληψη του εν λόγω άνδρα, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας είχε εκφράσει τις αντιδράσεις της για το γεγονός πως ο κρατούμενος βρισκόταν μεν απομονωμένος ωστόσο στο χώρο που κρατούταν δεν υπήρχε ούτε καν τουαλέτα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να χρειάζονται να τον μετακινούν και να θέτουν – όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους – σε κίνδυνο την υγειά τους.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν τα εξής:

«Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για το πρωτοφανές περιστατικό που συμβαίνει στο κτήριο της Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας ,να υπάρχει θετικός κρατούμενος στον κορονοϊό μετά από τεστ ανίχνευσης ειδικού κλιμάκιου υγειονομικών και να φυλάσσεται σε ανεπαρκή χώρο κράτησης για την διασπορά της νόσου, δίχως τουαλέτα με αποτέλεσμα να τον περιφέρουν οι Αστυνομικοί μετά από διαταγή ανώτερου αξιωματικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, από τον έναν όροφο στον άλλον, με κίνδυνο να διασπείρει την νόσο, όχι μόνο σε αστυνομικούς αλλά και σε πολίτες που επισκέπτονται το κτήριο.

Θεωρούμε πως μας έθεσαν σε κίνδυνο μετάδοσης το λιγότερο, καθότι είμαστε ανυποψίαστοι και ανημέρωτοι για το τι έχει συμβεί όσοι από εμάς πήγαν για την καθημερινή εργασία τους εκεί. Ο κρατούμενος βρίσκεται από το μεσημέρι της 14ης Ιουλίου στο κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας μέχρι και τώρα το πρωί της 15ης σε ένα χώρο που βρίσκεται η μισή Αστυνομική δύναμη του νομού και χρήζει συχνής επισκεψιμότητας από το κοινό διαφόρων ηλικιών.

Δυστυχώς πρέπει άμεσα να προστατευτούν οι άντρες και οι γυναίκες της Υπηρεσίας μας αλλά και ο κάθε ανυποψίαστος πολίτης που μπορεί να έρθει σε τυχόν συνάντηση με τον νοσούντα για να μην υπάρξουν περαιτέρω δυσάρεστες επιπτώσεις.

Η εξασφάλιση για ένα ασφαλές και υγειές περιβάλλον των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για την προστασία του κοινωνικού συνόλου ειδικά αυτή την στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται είναι επιτακτική. Δεν υπάρχει πιο επιτακτική ανάγκη από την προστασία».

Περισσότερα σε Ειδήσεις