Πέτσας: Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία

«Κάνουμε μία προσπάθεια μαζί με την αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Υγείας να απομακρύνουμε κάθε παράμετρο αναβλητικότητας ή δυσκολίας όσον αφορά στον εμβολιασμό. Επομένως, ξεκινάμε μία προσπάθεια, πολύ μεγαλύτερη, με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ -σε συνεργασία με  την αυτοδιοίκηση- ώστε να πάμε και στο πιο απομακρυσμένο σημείο και όπου υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN.

«Το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος για να εμβολιαστεί σε μία κινητή μονάδα ή κατ’ οίκον, είναι να απευθυνθεί στη δημοτική αρχή, η οποία ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή έχει ξεκάθαρη εικόνα και από τις κοινωνικές της υπηρεσίες, όπως μέσα από το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» πρόσθεσε. 

Εμβόλιο Κορονοϊός

Κυρώσεις στους ανεμβολίαστους 

Αναφορικά με το ζήτημα των κυρώσεων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «για αυτό το ζήτημα ότι έχει τοποθετηθεί, ξεκάθαρα, η κυβέρνηση. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα. Προσωπικά, αυτό που ξέρω είναι ότι εργατική μας νομοθεσία -και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα- προσφέρει πλέον πολλές ευελιξίες. Η απόλυση είναι ένα τελευταίο, ακραίο στάδιο. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που μπορούμε να δούμε στο ενδιάμεσο και δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε εξαντλήσει τέτοιου είδους μέτρα».

«Όταν προσφέρεις μία υπηρεσία, πρέπει να τηρείς κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα και πρέπει να προστατεύεις, εσύ ο ίδιος, τους γύρω σου από τη διασπορά του ιού. Ένα από τα βασικά, λοιπόν, μέτρα είναι η αναστολή, με την οποία χάνεις ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματός σου. Θεωρώ ότι, με τέτοιου είδους ρυθμίσεις, ο εμβολιασμός ακόμα και για τις κατηγορίες εκείνες που μέχρι τώρα ίσως να ήταν λίγο απρόθυμοι να εμβολιαστούν, θα επιταχυνθεί, τις επόμενες εβδομάδες» πρόσθεσε.

«Το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους πρώτης γραμμής, είναι διαφορετικής τάξης μεγέθους. Επειδή ρωτάτε για τους εκπαιδευτικούς, θα σταθώ στην τριήμερη περιοδεία μου στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο συζητείται, στον εμπορικό, στον επιχειρηματικό, στον αγροτικό κόσμο, σε όλη την κοινωνία, το θέμα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Είναι ένα ζήτημα που μου τέθηκε, παντού, σε όλες τις συναντήσεις μου με τους φορείς, από το Καρπενήσι μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από το Κιλελέρ μέχρι την Πιερία. Επομένως, είναι ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία και την απασχολεί, τώρα, που είναι ακόμα καλοκαίρι και τα σχολεία είναι κλειστά» δήλωσε, ερωτηθείς για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις