ΟΑΚΑ: Παρουσιάστηκε το MasterPlan εκσυγχρονισμού - Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΟΑΚΑ

«Μια νέα εποχή για ένα από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα της Αθήνας, αρχίζει σήμερα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση παρουσίασης του MasterPlan εκσυγχρονισμού και αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, από τον υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Πατούλης αφού ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη για την αρμονική και εποικοδομητική συνεργασία, υπογράμμισε πως η ανάπλαση του ΟΑΚΑ «σηματοδοτεί τη βούληση όλων μας να συνεργαστούμε για να δώσουμε νέα πνοή σε έναν χώρο που έχει συνδεθεί με διεθνούς εμβελείας διοργανώσεις, με κορυφαία στιγμή τους πιο επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες του 21ου αιώνα».

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, εντάσσοντας στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της, τη συντήρηση των ταρτάν, των οροφών και της περίφραξης του ΟΑΚΑ, έργο συνολικού προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ. Οι διαδικασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση εντός του Σεπτεμβρίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης ΟΑΚΑ

Για τη διοίκηση της Περιφέρειας, είναι τιμή να συμμετέχει σ΄ αυτό το μεγαλόπνοο έργο τόνισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η ανάπλαση του ΟΑΚΑ δεν είναι απλώς ένα ακόμα έργο, αλλά μια ακόμα ψηφίδα στην προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε την εικόνα της Αττικής μας σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας τη δυνατότητα φιλοξενίας μείζονος σημασίας αθλητικών γεγονότων και αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την τουριστική, οικονομική και αναπτυξιακή διάσταση αυτών των διοργανώσεων. Το μέλλον είναι μπροστά μας και είμαστε εδώ για να δώσουμε το δυναμικό «παρών».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η ανάπλαση του ΟΑΚΑ θα έχει «τριπλό αποτύπωμα», οικολογικό, αναπτυξιακό και δημοσιονομικό, ενώ παράλληλα θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την κοινωνία, καθώς η φιλοσοφία που διαπνέει την παρέμβαση αποβλέπει σε «πολύ περισσότερο πράσινο, περισσότερη σκιά, περισσότερα υλικά τα οποία θα είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον».

Περισσότερα σε Ειδήσεις