Χαλκίδα: Μεγάλη φωτιά στο Βαθροβούνι - Τι δήλωσε ο Γιώργος Κελαϊδίτης

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στη Χαλκίδα, στην περιοχή Βαθροβούνι. Η πυρκαγιά βρίσκεται τρία χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένη περιοχή, ενώ  καπνοί έχουν σκεπάσει το κέντρο της πόλης.

Στην Πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός με την ενημέρωση να ήταν αρχικά για 44 άνδρες και ένα πεζοπόρο. Στη συνέχεια όμως, ενισχύθηκαν με 51 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 22 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη. Συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ.

«Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση» ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και μάλιστα συμπέρανε πως «ήδη έχουμε αποφύγει τα δύσκολα με την ενεργοποίηση που είχαμε».

Πυρκαγιά και στη Σαλαμίνα

Σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στον Άγιο Νικόλαο, στη Σαλαμίνα.

Στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες. Ειδικότερα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις