Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού

Ηλεία

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Ηράκλεια, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Νέα φωτιά στην περιοχή Μιράκα 

Μία νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Μιράκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το πύρινο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη στην Ηράκλεια. Στην περιοχή, που είναι ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, ενώ μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σχετικά με τη φωτιά στην Ηράκλεια, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση».

Ηλεία

Εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα.

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού της Αρχαίας Ολυμπίας

Μήνυμα εστάλη μέσω του 112 για να εκκενωθεί και ο οικισμός της Αρχαίας Ολυμπίας λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Αρχαία Ολυμπία εκκενώστε τώρα προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου

Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου από το 124ο χιλιόμετρο έως το 130ο χιλιόμετρο, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ηράκλειας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ηλεία
Ηλεία
Ηλεία
Ηλεία

Περισσότερα σε Ειδήσεις