Πάντα σε ετοιμότητα ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους «Άγιοι Θεόδωροι»

Άγιοι Θεόδωροι εθελοντική ομάδα
kedenews.gr

Τα τελευταία μερόνυχτα είναι πραγματικά πολύ δύσκολα για τη χώρα, καθώς οι καταστροφές που αφήνουν στο πέρασμά τους οι πυρκαγιές θυμίζουν εικόνες «Αποκάλυψης». 

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Η καταστροφή είναι βιβλική και η μάχη τόσο των πυροσβεστών, όσο και των αστυνομικών είναι ηρωική. Σημαντική είναι και η αρωγή των εθελοντών που τρέχουν να συνδράμουν. 

Άξιος αναφοράς είναι και ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ», όπου τα μέλη του, με βαθύ το αίσθημα του καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο και τη πατρίδα έσπευσαν με ένα όχημα και 4 μέλη να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΟΥΣ

Μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» κάνοντας περιπολίες στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων και πέριξ.

Αγιοι Θεοδωροι
kedenews.gr
Αγιοι Θεοδωροι
Αγιοι Θεόδωροι - Εθελοντές
kedenews.gr

Ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ» και η ιστορία του

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2000 και αποτελείται από 400 μέλη εκ των οποίων σήμερα τα 40 είναι ενεργά και δραστηριοποιούνται σε διάφορες δράσεις για το καλό του τόπου. Το φυλάκιό του πλήρως εξοπλισμένο, βρίσκεται ψηλά, στο «μνημείο των πενήντα». Διαθέτει τέσσερα οχήματα, όπου το ένα είναι δωρεά από την Εθνική Τράπεζα. Εντολές λαμβάνει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία Κορινθίας καθώς είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα των συλλόγων δασοπυρόσβεσης. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Άρης Κωνστάντης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος των Αγίων Θεοδώρων. 

Περισσότερα σε Ειδήσεις