Φωτιά στα Βίλια -Πολλές οι ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις

φωτια στα Βίλια τρίτη μέρα

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση αυτή την ώρα στα Βίλια, τεράστιο όμως είναι το μέτωπο της φωτιάς στους δύο οικισμούς, Παλαιοχώρι και Θέα, που χθες έλαβαν το μήνυμα για εκκένωσης.

Η φωτιά έκαιγε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και πλέον έχει κατέβει χαμηλά και απέχει περίπου 200-300 μέτρα.Τα πρώτα εναέρια μέσα έχουν ήδη ξεκινήσει και επιχειρούν. Πρόκειται για δύο ελικόπτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ.

Ο Προφήτης Ηλίας διατρέχει μεγάλο κίνδυνο καθώς η φωτιά εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη απόσταση καθώς όλη η κορυφογραμμή του βουνού φλέγεται.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη με το θετικό να είναι πως λόγω των ανέμων και των εναερίων μέσων χθες, η φωτιά απομακρύνθηκε από τον οικισμό στα Βίλια και βρίσκεται στη κορυφογραμμή των βουνώ και απειλεί τώρα Παλαιχώρι και Θέα, πευκόφυτες περιοχές με αρκετά σπίτια μέσα στα πεύκα.

Στον δρόμο που πηγαίνει προς τον οικισμό Θέα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή πυροσβεστικά οχήματα τα οποία όμως δεν μπορούν να ανέβουν στο βουνό και να επιχειρήσουν διότι είναι δύσβατη περιοχή και περιμένουν η φωτιά να κατέβει χαμηλότερα με την μόνη ελπίδα να είναι τα εναέρια μέσα που θα σηκωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν απλωθεί σε σημεία που υπάρχουν οικισμοί.

Πηγή:Skai.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις