Σε αναστολή καθηκόντων από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Καμία παράταση ως προς την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών δεν πρόκειται να δοθεί, δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος, με την πρόσθετη επισήμανση ότι υπάρχει ακόμη χρόνος να εμβολιαστούν. 

Αναλυτικά δήλωσε «ακούω αυτό που λένε οι υγειονομικοί, ότι πιστεύουν στο εμβόλιο, ότι θέλουν να το κάνουν, εμείς τους λέμε ότι προλαβαίνουν και σήμερα και αύριο όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - είναι κάποιες λίγες χιλιάδες ουσιαστικά - προλαβαίνουν να κλείσουν το ραντεβού τους και να πάνε σήμερα ή αύριο να εμβολιαστούν. Εφόσον το πιστεύουν, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ούτε με τις δουλειές τους ούτε με τη λειτουργία του Συστήματος Υγείας», σημείωσε εισαγωγικώς ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθαρίζοντας στην επόμενη φράση του ότι, «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για παράταση, κανονικά από 1η του μηνός θα ξεκινήσει η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι, δυστυχώς θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις εργασίας τους», διεμήνυσε εξάλλου.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε πως «θέλω να υπενθυμίσω ότι από μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές. Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, θα εφαρμοστεί. Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Παράλληλα θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει καταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι βέβαιο ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και η οργάνωση του ΕΣΥ, ως έναν βαθμό θα έχουν αλλάξει».

Υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων όχι από γινάτι, όχι για να τιμωρήσει κανέναν, όχι για να βάλει κάποιον απέναντι, όχι για να δημιουργήσει εχθρούς αλλά για να προστατεύσει ολόκληρη την κοινωνία, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Το υπουργείο Υγείας έχει πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν από ενδεχόμενες αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων».

Περισσότερα σε Ειδήσεις