Γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά - Εχθρός ή σύμμαχος της καρδιάς;

Γάλα

Νέα ερευνητικά στοιχεία φανερώνουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλά σε λιπαρά μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 4.000 Σουηδούς με μέσο όρο ηλικίας τα 60 έτη. Οι ερευνητές, με στόχο να εξασφαλίσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα συνδύασαν τα αποτελέσματα αυτά με δεδομένα παρόμοιων 17 μελετών που αφορούσαν πολίτες άλλων χωρών (από τις ΗΠΑ, τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο), με τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων να ανέρχεται τελικά στους 45 χιλιάδες. Τα αποτελέσματά τους ήταν κοινά και με εκείνα των παλιότερων ερευνών.

Διαβάστε αναλυτικά στο health4u.gr 

Περισσότερα σε Ειδήσεις