Τροχαίο στον Κολωνό - Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έσωσε τη ζωή 23χρονου μοτοσυκλετιστή

ΕΚΑΒ
Φωτό αρχείου

Ξημέρωνε Κυριακή όταν ένα σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε σε μια από τις πιο κεντρικές οδούς του Κολωνού, την Λένορμαν. 

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Ειδικότερα, σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε γύρω στις 12:30 τα ξημερώματα ανάμεσα σε ένα σκούτερ που κινούταν στην οδό Λένορμαν και σε ένα Ι.Χ. Από τη σύγκρουση προέκυψε ο σοβαρός τραυματισμός του αναβάτη της μηχανής, ο οποίος βρέθηκε στην άσφαλτο με ακατάσχετη αιμορραγία του άκρου ποδός, στο ύψος της κνήμης. 

Για καλή του τύχη οι μηχανοκίνητοι «άγγελοι» της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνού όταν αντίκρυσαν έναν άνθρωπο να κίτεται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. 

Αφού μερίμνησαν για την ασφάλεια τόσο τη δική τους, όσο και του τραυματία προχώρησαν άμεσα στην τοποθέτηση ίσχαιμης περίδεσης (τουρνικέ) στο μέλος που αιμορραγούσε με αποτέλεσμα την άμεση αντιμετώπιση της ακατάσχετης αιμορραγίας, ενώ, ταυτόχρονα διατήρησαν τη θερμοκρασία του τραυματία σταθερή, σκεπάζοντάς τον με αλουμινοκουβέρτα. Μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ στο σημείο, οι ένστολοι φύλακες άγγελοι όπως αποδείχθηκαν για τον 23χρονο τραυματία επανεκτιμούσαν συνεχώς την κατάστασή του, ενεργώντας βάσει των πρωτοκόλλων των πρώτων βοηθειών. 

Οι συγκεκριμένοι Ειδικοί Φρουροί όντας εκπαιδευμένοι από την Υπηρεσία τους, συνόδευσαν το ασθενοφόρο μέχρι τα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ενώ ο τραυματίας νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου. 

Αξίζει να τονιστεί για ακόμη μία φορά η σπουδαιότητα της γνώσης των Α' Βοηθειών στους πρώτους ανταποκριτές, καθώς, δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης σώζουν τη ζωή συμπολίτη μας. 

Περισσότερα σε Ειδήσεις