Οι αλεξιπτωτιστές της Π.Ο.Ε.Δ. προσγειώνονται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου

Αστυνομικοί - Αλεξιπτωτιστές
kedenews.gr

Τι και αν η θερμοκρασία πέφτει το ηθικό των Αλεξιπτωτιστών παραμένει υψηλό!

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Μεγάλη τιμή και συγκίνηση για τους Αλεξιπτωτιστές-Mέλη των Σωματείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ) κυρίως Κεντρικής, Νότιας Ελλάδος, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να εκπαιδεύονται και να προπονούνται στο ιστορικό αεροδρόμιο του «Τατοΐου».

Το Σαββατοκύριακο 04 - 05 Δεκεμβρίου 2021, οι Αλεξιπτωτιστές Έφεδροι, Αλεξιπτωτιστές της ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ. και Π.Σ. της Π.Ο.Ε.Δ. πραγματοποίησαν ρίψεις, αφού πρώτα ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους. Μετά τη λήξη του ωραρίου των δραστηριοτήτων του αλεξιπτωτισμού τρείς (3) έφεδροι και πέντε (5) αστυνομικοί είχαν πλέον αποκτήσει το δίπλωμα και τις πτέρυγες του αλεξιπτωτιστή. 

Αστυνομικοί - Αλεξιπτωτιστές
kedenews.gr
Αστυνομικοί - Αλεξιπτωτιστές
kedenews.gr

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) με τη δυνατότητα της χρήσης του στρατιωτικού αεροδρομίου από το ΥΠ.Εθ.Α. και του Γ.Ε.Α. θα αποδείξει επάξια την καταξίωση της πραγματοποιώντας δραστηριότητες Αλεξιπτωτισμού (πτώσεις με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντα αλλά και με αλεξίπτωτο ελεύθερης πτώσης), με την συμμετοχή ατόμων που έχουν την ιδιότητα του μέλους ή φίλου του εκάστοτε Σωματείο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Π.Ο.Ε.Δ. αποτελεί Ιδρυτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών (U.E.P.) από το 1996, γεγονός που την καθιστά ως Ομοσπονδία Αλεξιπτωτιστών θεσμικό φορέα και εκπρόσωπο της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και παγκόσμιο σε ότι αφορά τη συμμετοχή της, την διοργάνωση δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων αυτού του είδους.

Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων ευχαριστεί όλους τους φορείς στρατιωτικούς και μη που στέκονται έμπρακτα δίπλα στους αλεξιπτωτιστές και τους εύχεται καλά άλματα και καλές προσγειώσεις. 

Αστυνομικοί - Αλεξιπτωτιστές
kedenews.gr

Στα άλματα που διοργανώθηκαν για αυτό το σαββατοκύριακο συμμετείχαν τόσο παλαιοί αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι ήρθαν να στηρίξουν την προσπάθεια των συναδέλφων τους, όσο και μαθητές, οι οποίοι κατάφεραν να περατώσουν την εκπαίδευση, εκτελώντας τρία άλματα στατικού ιμάντος. Και από σήμερα ανήκουν στην οικογένεια των Αλεξιπτωτιστών.

Αστυνομικοί - Αλεξιπτωτιστές
kedenews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις