Ηράκλειο – Παρέμβαση εισαγγελέα για 23 αρνητές γονείς - Δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθούν οι γονείς 23 μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, οι οποίοι αρνούμενοι να ευθυγραμμιστούν με τα μέτρα κατά του κορονοιού από την αρχή του σχολικού έτους δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας

Ορισμένοι από τους συγκεκριμένους γονείς, μάλιστα, έχουν επιλέξει από την προηγούμενη σχολική χρονιά να κρατούν μακριά από τις σχολικές αίθουσες τα παιδιά τους.

Με τη νεότερη πρόβλεψη στον Ποινικό Κώδικα πάντως, για όσους έχουν την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπουν την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματικό πρόστιμο.

Αποφασισμένος να τρέξει όσες διαδικασίες προβλέπονται προκειμένου να γυρίσουν τα παιδιά στο φυσικό τους περιβάλλον δήλωσε ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά αυτά κινδυνεύουν να χάσουν σημαντικό κομμάτι και της γνωστικής τους επάρκειας καθώς, στις περιπτώσεις των δημοτικών, η όποια απόφαση να φοιτήσουν και πάλι την τάξη συνδέεται απόλυτα με τη σύμφωνη γνώμη του γονέα.

 

Πηγή: neakriti

Περισσότερα σε Ειδήσεις