Κοφτερίδης: Έτοιμο το ΠΑΓΝΗ για νέες κλίνες

Παγνη νοσοοκομείο Ηρακλειο Κρητης

Τρεις είναι οι ελεύθερες κλίνες στην κλινική covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αφού οι εισαγωγές ασθενών είναι συνεχείς. Ωστόσο, το Νοσοκομείο είναι σε ετοιμότητα να ανοίξει άλλες 50 κλίνες, 20 σε πρώτη φάση και στη συνέχεια άλλες 30, για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε στην ΕΡΤ ο διευθυντής της κλινικής covid του νοσοκομείου και καθηγητής παθολογίας των λοιμώξεων Διαμαντής Κοφτερίδης, ο οποίος είπε ότι το νοσοκομείο θα αντιμετωπίσει όποιες ανάγκες προκύψουν, με τελικό σχέδιο που θα πέσει στο τραπέζι την αξιοποίηση ενός ολόκληρου ορόφου για περιστατικά covid.

Εξάλλου, το σενάριο της ενίσχυσης των κλινικών covid φαίνεται να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, αφού ήδη στο νοσοκομείο Χανίων έχουν  μείνει κενές μόλις 2 κλίνες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων έχει ήδη αποφασιστεί η διακομιδή από τα Χανιά στο Βενιζέλειο των επόμενων ασθενών που θα πρεπει να κανουν εισαγωγή, εφόσον και οι τελευταίες δύο κλίνες πληρωθούν.

Τρίτη δόση εμβολιασμού – οι νοσηλείες

Σχετικά με τις νοσηλείες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο κ. Κοφτερίδης ανέφερε ότι οι περισσότερες αφορούν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, ενώ υπάρχουν μερικές νοσηλείες εμβολιασμένων με τις δύο δόσεις. “Είναι εξαιρετικά σπάνιο να χρειαστεί να νοσηλευτεί κάποιος που έχει κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου”, λέει ο διευθυντής της κλινικής covid-19. Ο κ. Κοφτερίδης εκτίμησε, επίσης, ότι μπορεί να χρειαστεί να γίνει 4η δόση, όμως προέβλεψε ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι να μετατραπεί η πανδημία σε ενδημικό φαινόμενο και να χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε μια αναμνηστική δόση κάθε χρόνο. “Η ‘Όμικρον’ είναι εξαιρετικά μεταδοτική όμως είναι πολύ λιγότερο νοσογόνος”, συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Κοφτερίδης ξεκαθάρισε ότι τα εμβόλια είναι απόλυτα ασφαλή για τα παιδιά, ενώ η τρίτη δόση είναι ασφαλής και για εφήβους άνω των 16 ετών.

Πηγή ertnews

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις