Νεκρά περίπου 370.000 ψάρια από το κρύο στη Λιμνοθάλασσα Δρεπάνου

Δρέπανο Νεκρα ψαρια λιμνοθάλασσα

Μπροστά στον κίνδυνο περιβαλλοντικής αλλά και οικονομικής ζημιάς, βρίσκεται η παραλία του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, από τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια, εξ' αιτίας του παγετού.

Η κακοκαιρία Ελπίδα έφερε χιόνια και πολλά προβλήματα, ενώ στη διάρκειά της υπολογίζεται πως περίπου 370.000 ψάρια 12 ειδών πέθαναν από το ψύχος σε ιχθυοτροφείο στη Λιμνοθάλασσα Δρεπάνου, στη Θεσπρωτία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thespro.gr, τα ψάρια πέθαναν μαζικά στη λιμνοθάλασσα του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, όταν γύρω στις 6 το πρωί η θερμοκρασία των νερών έφτασε στους 0 βαθμούς κελσίου.

Η μοναδική ιχθυοκαλλιέργεια του αλιευτικού συνεταιρισμού που βρίσκεται εκεί διατηρούσε περίπου 370.000 ψάρια, τα περισσότερα των οποίων κείτονται νεκρά στις όχθες της λιμνοθάλασσας. Άγνωστος είναι ο αριθμός των ψαριών που έχουν στην ουσία παγώσει μέχρι θανάτου, εκτός της ιχθυοκαλλιέργειας, μέσα στη λίμνη.

Όσο η θερμοκρασία παραμένει χαμηλά, κοντά στον μηδέν βαθμό, δεν έχει ξεκινήσει η αποσύνθεση των νεκρών ψαριών, η οποία θα ανεβάσει τα ψάρια στην επιφάνεια, αλλά κυρίως θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα από τη μυρωδιά του σάπιου ψαριού.

Στο σημείο βρέθηκαν ιχθυολόγοι του τμήματος αλιείας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις