Πότε φεύγουν τα κιλά της εμμηνόπαυσης

πως φεύγουν τα κιλά της εμμηνόπαυσης

Κατά την εμμηνόπαυση, το σώμα της γυναίκας υφίσταται σημαντικές ορμονικές αλλαγές που οδηγούν σε σωματικές και ψυχολογικές ανατροπές. Μεταξύ αυτών: αύξηση βάρους. Αλλά το να πάρετε μερικά κιλά γύρω στα 50 δεν είναι αναπόφευκτο, αρκεί να το σκεφτείτε από πριν!

Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 45 και 55 ετών, με μέσο όρο περίπου 50 ετών. Μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως εξάψεις , διαταραχές της διάθεσης, διαταραχές ύπνου και... αύξηση βάρους, και ειδικότερα αποθήκευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις για να σταματήσετε την αύξηση βάρους κατά την εμμηνόπαυση.

Γιατί παίρνετε κιλά στην εμμηνόπαυση; Τι προκαλεί την αύξηση βάρους;

επίπεδη κοιλιά στην εμμηνόπαυση

Η αύξηση βάρους μετά τα 50 είναι καλύτερα να προλαμβάνεται παρά να αντιμετωπίζεται, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Οι ορμονικές αλλαγές είναι συχνά οι πρώτες που ενοχοποιούνται στην αύξηση βάρους, αλλά τα δεδομένα παραμένουν ασύμβατα.

Το σίγουρο είναι ότι η έλλειψη οιστρογόνων τροποποιεί την κατανομή του λίπους . Προωθεί την αποθήκευση τους γύρω από την κοιλιά και τη φυσιολογική αύξηση βάρους.

Άρα φταίνε οι ορμόνες; ΟΧΙ μονο.

Η διατροφή , η σωματική δραστηριότητα και η διαταραχή της φλεβικής κυκλοφορίας είναι άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση βάρους κατά την εμμηνόπαυση.

Το σώμα της γυναίκας μετά από 50 χρόνια καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.  Χάνει μυϊκή μάζα και την αντικαθιστά με λίπος. Ο βασικός μεταβολισμός (η ενέργεια που καταναλώνεται σε ηρεμία) μειώνεται κατά περίπου 200 θερμίδες την ημέρα κατά την εμμηνόπαυση.

Διαβάστε πώς να μπορείτε να χάσετε τα κιλά στην εμμηνόπαυση εδώ

Περισσότερα σε Ειδήσεις