Γαλησσάς Σύρου – Ασφαλής και προσβάσιμη θάλασσα για όλους

ΑΜΕΑ θάλασσα Σύρος Γαλησσάς

Γαλησσάς, Ντελαγκράτσια, Φοίνικας και Αληθινή. Αν αυτά τα μέρη σε παραπέμπουν μονάχα στη «Φραγκοσυριανή» του Μάρκου Βαμβακάρη, τότε δεν έχεις επισκεφθεί ακόμα την πανέμορφη Σύρο.

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Όσον αφορά τις παραλίες της δεν είναι απλά πανέμορφες, είναι οργανωμένες και προσβάσιμες για όλους. 

Γαλησσάς – Ασφαλής θάλασσα για όλους

Ο Γαλησσάς είναι και η πρώτη παραλία στην Ελλάδα που απέκτησε Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED). Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και η πιο οργανωμένη σε επίπεδο εξοπλισμού και παροχών. Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής βρίσκεται σε ειδικό σημείο στην κεντρική είσοδο της παραλίας και είναι διαθέσιμος για το κοινό.

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται σχετικός διαγωνισμός για ναυαγοσωστική κάλυψη των όλων των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Στη παραλία του Γαλησσά, γνωρίσαμε τον Πέτρο. Ο Πέτρος, ο οποίος είναι ναυαγοσώστης τα τελευταία τέσσερα χρόνια μας εξηγεί ότι ο ναυαγοσώστης πρέπει να βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα και να εντοπίζει τους αρχάριους κολυμβητές, τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους και αυτό για να προλαμβάνει το κακό. Στο σημείο βρίσκεται και ναυαγοσωστικό σκάφος για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε περιστατικού.

Ως ναυαγοσώστης έχει βρεθεί αντιμέτωπος με αρκετά περιστατικά ανακοπών καρδιάς και η συμβολή του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή -μέχρι να καταφθάσει η Εξειδικευμένη Βοήθεια του ΕΚΑΒ- ήταν πολύτιμη.

«Είναι αρκετά τα περιστατικά που χρειάστηκε να κάνω ΚΑΡΠΑ για να επαναφέρω στη ζωή έναν άνθρωπο. Η πλειονότητα των θυμάτων καρδιακής ανακοπής είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Δυστυχώς, δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν όλοι αλλά ο συγκεκριμένος εξοπλισμός διασφαλίζει την αντιμετώπιση περιστατικών πνιγμών από παθολογικά αίτια», αναφέρει στο health4u.gr.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Περισσότερα σε Ειδήσεις