Αποπνικτική ζέστη με 38αρια στην Αττική

Δεν αναμένεται να δούμε άλλα 40αρια στον υδράργυρο τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τον καιρό. Σε κάθε περίπτωση οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται σταθερά.

Η επέλαση του κύματος καύσωνα τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετέτρεψε "σε καμίνι" την Ελλάδα καθιστώντας την ατμόσφαιρα ειδικα στις μεγάλες πόλεις της επικράτειας αποπνικτική

Παρά το γεγονός πως ο υδράργυρος εκτιμόταν πως θα αγγίξει το μέγιστο κυρίως το σαββατοκύριακο και σήμερα, η θερμοκρασία φαίνεται, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, πως θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας παρά τις μικρές πτώσεις που αναμένονται.

Σε κάθε περίπτωση, αύριο οι θερμοκρασίες φαίνεται πως δεν θα "χτυπήσουν" σαραντάρια με την Αττική να εκτιμάται πως θα φτάσει σε ένα μέγιστο 38 βαθμών κελσίου με τον υδράργυρο μάλιστα να αναμένεται να καταγράψει πτώση 3 με 4 βαθμών κελσίου σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού τόσο για την Αττική, όσο και για την υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 26-07-22

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 και στα νησιά του Ιονίου έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 και κατά τόπους μέχρι 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 και στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-07-22

Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Προβλέπεται ότι θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς πιθανώς τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-07-22

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-07-22 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-07-22

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και την Παρασκευή τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά το Σάββατο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-07-22
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Πηγή ΣΚΑΙ

Περισσότερα σε Ειδήσεις