Ισχυρός σεισμός στην Ιτέα - Aισθητός στην Αθήνα

seismos, Nisiros
protothema.gr

Ισχυρός σεισμός 5,1 ριχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τη 01:00 ώρα Ελλάδος με επίκεντρο την περιοχή της Ιτεάς και συγκεκριμένα 15 χλμ νοτια ανατολικά της περιοχής. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή μέχρι την Αθήνα

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιτέας. 

Η σεισμική δόνηση ήταν ισχυρή και έγινε αισθητή ακόμη και στην Αττική. Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν ζημιές στην περιοχή του επίκεντρου.

 

Σύμφωνα με αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε περίπου 12 χιλιόμετρα νότια της Δεσφίνας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περί τα 13 χιλιόμετρα. 

 

«Δυνατός σεισμός μεγέθους 5,1 στον Κορινθιακό κόλπο στις 1.02 περίπου 12 χλμ νότια της Δεσφίνας. Έντονα αισθητός και στην Αττική. Η περιοχή του Κορινθιακού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Η εικόνα δε δείχνει επίκεντρα, αλλά τις τοποθεσίες στις οποίες αναφέρθηκε ότι έγινε αισθητός.», αναφέρει σε ανάρτηση του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για ζημιές.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική δεν δέχθηκε τηλεφωνήματα ακόμα για ζημιές, όμως οχήματα βγήκαν για περιπολία στους δρόμους της Ιτέας και της Άμφισσας για προληπτικούς λόγους.

seismos itea

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις