​​​​​​​Δεν ξεχνώ. Δεν λησμονώ. Θυμάμαι!

den lhsmono

Η έκθεση διοργανώθηκε από το ίδρυμα «Δεν Λησμονώ - Γεώργιος Καραμάνος», την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης Συκεών και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού.

Την ημέρα εγκαινίασαν ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτης Φωτίου και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Η «Δεν Λησμονώ» ιδρύθηκε για να υπηρετεί την ιστορική  μνήμη, την αλήθεια, τα γεγονότα εκείνων των ημερών, καθώς αυτή είναι η κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας. «Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ένα απλό και συνάμα τόσο σπουδαίο:

Να φροντίσουμε να φέρνουμε τους νέους ανθρώπους κοντά στην ιστορία. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να λησμονούν αυτές τις φρικαλεότητες γιατί έχουν κοινό αίμα και είναι ελληνικό», είναι το μήνυμα του Γεώργιου Καραμάνου του Ιδρύματος «Δε Λησμονώ».

Ο κ. Καραμάνος βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος κ. Συλλούρη για την προσφορά του στη διατήρηση της εθνικής μνήμης.

Με τη φράση: «Πρωτοβουλίες όπως η σημερινή υπηρετούν τη μνήμη και την ιστορία. Οι ιστορικές αναδρομές έχουν κοινή αναφορά: τη γενοκτονία από τους Τούρκους», ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Φωτίου.

Μετά τους χαιρετισμούς σπουδαίων προσωπικοτήτων η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδια σε ποίηση του Ανδρέα Γ. Ανδρουλιδάκη σε μουσική Χρήστου Αηδόνη και ερμηνεία την Έβελυν Ασουάντ και τον ίδιο τον συνθέτη. Μαζί τους ο ενορχηστρωτής του έργου Στα'υρος Τσουμπάνης και ο μουσικός Νίκος Παπαδόπουλος. 

Η έκθεση θα παραμείνει στο Σύνταγμα μέχρι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ενώ αργότερα θα μεταφερθεί στην Κύπρο.

den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono
den lhsmono

Περισσότερα σε Ειδήσεις