Ηλεία: 1ο Φεστιβάλ Οίνου και Γεύσεων

φεστιβαλ οινου

Το «1ο Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων N. Ηλείας – 1st Ilia’s Wine & Dine Festival», θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, στο Κτήμα Μερκούρη, στο χώρο των εγκαταστάσεων του οινοποιείου της οικογένειας Κανελλακόπουλου στο Κορακοχώρι.

Κύριος στόχος μέσα από το διήμερο αυτό, η ανάδειξη της οινικής ιστορίας της Ηλείας και της τοπικής οινοπαραγωγής, η ενίσχυση της μελλοντικής πορείας του κρασιού, η προσπάθεια προώθησης του οινικού τουρισμού καθώς και η γνωριμία με τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας.

Στην διοργάνωση συμμετέχουν τα οινοποιεία του νομού, ποτοποιίες, πολιτιστικοί σύλλογοι και σύλλογοι γυναικών από όλο το νομό, σύλλογοι εστίασης και φορείς από τον τομέα του τουρισμού. Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί πλούσιες δράσεις, όπως οινογνωσία, οινογευσία και γευσιγνωσία, παρουσιάσεις επιχειρήσεων οίνων και ποτών, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων καθώς και μουσικά event.

«Στρώνουμε τραπέζι»… παρουσιάζοντας στο κοινό παραδοσιακά εδέσματα της Ηλείας για να γνωρίσουν τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής μας σε συνδυασμό με τους τοπικούς οίνους.

πηγή ertnews

Περισσότερα σε Ειδήσεις