Δυτική Μακεδονία - Ηλικιωμένοι : Συνέχιση της λειτουργίας των ΚΗΦΗ

ΚΗΦΗ πεντάλοφου Κοζάνη

Την συνέχιση της λειτουργίας των 7 Κέντρων  Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν στη Δυτική Μακεδονία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Κασαπίδης: “Στόχος της Πρόσκλησης αποτελεί η συνέχιση της υποστήριξης λειτουργίας των ΚΗΦΗ, τα οποία χρηματοδοτούνταν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής  Μακεδονίας 2014-2020, μέχρι 31/12/2025. 

Σε μια Περιφέρεια που φθίνει δημογραφικά και γηράσκει πληθυσμιακά, τα ΚΗΦΗ παρέχουν σε άτομα της 3ης και 4ης ηλικίας, μη δυνάμενων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα, τη δυνατότητα να παραμείνουν στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και διασφαλίζουν το δικαίωμά τους να υποστηρίζονται ώστε να διατηρούν την αυτονομία, την κοινωνική συμμετοχή, την επικοινωνία και την αυτάρκειά τους και να απολαμβάνουν υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας που τους εξασφαλίζουν υγεία και ποιοτική διαβίωση.

Συγχρόνως, παρέχει υποστήριξη στα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος που τα φροντίζουν, τα οποία εργάζονται ή αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φροντίδα του ηλικιωμένου”. 

Πηγή ertnews

Περισσότερα σε Ειδήσεις