H εμποροπανήγυρη στους Γόννους του Δήμου Τεμπών άνοιξε τις πύλες της

gonoi temph

 

Η μεγάλη και ιστορική εμποροπανήγυρη των Γόννων άνοιξε επίσημα την Κυριακή 21 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Απριλίου.
Η πρώτη ημέρα έδειξε, ότι και φέτος η προσέλευση του κόσμου θα είναι μεγάλη, όπως και οι συναλλαγές αναμένονται να είναι ζωηρές, καθώς είναι η πρώτη εμποροπανήγυρη στο Νομό Λάρισας.

Η εμποροπανήγυρη των Γόννων είναι από τα ελάχιστα παζάρια που πραγματοποιούνται με τον παραδοσιακό παλιό τρόπο.

Το Λούνα Πάρκ, οι ταβέρνες με τη ζωντανή μουσική και τα ψητά τους με ντόπια κρέατα, υπόσχονται αξέχαστες βραδιές στους επισκέπτες.

 

Στον χώρο της εμποροπανήγυρης λειτουργεί και έκθεση φωτογραφιών από τις εμποροπανηγύρεις των Γόννων από το 1960 μέχρι σήμερα. Την έκθεση επιμελήθηκε ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων κ. Βασίλης Καραβιδές.

 

Στην έναρξη της εμποροπανήγυρης, με παρέα αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους δημοτικών κοινοτήτων και φίλους, βρέθηκε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, επισκέφθηκε τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην εμποροπανήγυρη και συνομίλησε μαζί τους.

 

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γ. Μανώλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Η ετήσια εμποροπανήγυρη των Γόννων, η οποία ξεκίνησε το 1957, είναι ένα αυθεντικό κομμάτι της παράδοσης του τόπου μας. Οι επισκέπτες μπορούν να γλεντήσουν και να περάσουν όμορφα, κάνοντας παράλληλα και τα ψώνια τους”.

Περισσότερα σε Ειδήσεις