Δήμος Λαρισαίων: Στοιχεία για τις απαλλαγές δημοτικών τελών στους πλημμυροπαθείς ζητά η μείζονα αντιπολίτευση

Ενημέρωση για την υλοποίηση σχετικής απόφασης που έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας για την απαλλαγή δημοτικών τελών στους πλημμυροπαθείς της Λάρισας, ζητεί η μείζονα αντιπολίτευση με ερώτηση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Στη σχετική επερώτηση επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την πόλη μας τον Σεπτέμβριο του 2023 πήραμε την ομόφωνη απόφαση ως Δημοτικό Συμβούλιο να απαλλάξουμε από τα Δημοτικά Τέλη τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τη συγκεκριμένη κακοκαιρία. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση εγκρίθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως προς τη νομιμότητα της.

Από πρόσφατη επίσκεψη μας στις συνοικίες του Αγίου Θωμά και της Ν. Σμύρνης διαπιστώσαμε πως αρκετοί συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν την συγκεκριμένη απόφαση και δεν έχουν υποβάλλει την αντίστοιχη αίτηση προς τις Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων.

Ερωτάται η δημοτική αρχή, πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί από τους συμπολίτες μας, πόσες από αυτές έχουν επεξεργαστεί οι υπηρεσίες του Δήμου και στάλθηκαν στον ΔΕΔΔΗΕ για να δουν οι συμπολίτες μας τις απαλλαγές στους λογαριασμούς τους; και αν έχει υπάρξει επαρκής ενημέρωση με ανακοινώσεις και δελτία τύπου, για το πώς θα κάνουν τις αιτήσεις και για όποιες άλλες πληροφορίες θα χρειαστούν.

Εκτιμούμε πως η συγκεκριμένη απόφαση που λάβαμε τότε πρέπει να έχει την όσο δυνατόν γίνεται μεγαλύτερη αποδοχή από τους συμπολίτες μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προς τους ανθρώπους που επλήγησαν από την οδυνηρή κακοκαιρία που ταλαιπώρησε την πόλη μας”.

Πηγη ertnews

Περισσότερα σε Ειδήσεις