Nέα αυτοψία Ν. Ταχιάου στο έργο της οδού Πύργου – Πατρών

Την ικανοποίησή τους για την πορεία εργασιών και στα τρία εργοτάξια του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου, εξέφρασαν κατά την προχθεσινή τους αυτοψία, οι υφυπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος και Χριστίνα Αλεξοπούλου, που διαπίστωσαν πως σε αρκετά σημεία του έργου, οι ρυθμοί κατασκευής προχωρούν πιο γρήγορα από το χρονοδιάγραμμα.

Η πρόοδος έχει ήδη αγγίξει το 40% συνολικά ενώ στόχος είναι στο τέλος Ιουνίου το συνολικό εκτελεσμένο αντικείμενο να ξεπεράσει το 55%. Απώτερος σκοπός όπως έχει δηλωθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι να αποδοθεί από φέτος το πρώτο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου και η συνολική πρόοδος να αγγίξει το 85% και η συνολική παράδοση να γίνει στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και όλης της χώρας εντός του 2025.

Eιδικότερα, πιο προχωρημένο είναι το τμήμα Γαστούνη – Πύργος που κατασκευάζει η ΤΕΡΝΑ που φτάνει σε ποσοστό ολοκλήρωσης το 60%. Στο τμήμα αυτό έχουν προχωρήσει ασφαλτοστρώσεις στο 50% του τμήματος δηλαδή στα 10 από τα 20 χιλιόμετρα και εδώ υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Στο τμήμα που έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ, Καραίικα-Γαστούνη, η πρόοδος πλησιάζει το 30%. Σε αυτό το τμήμα προχωρούν οι προετοιμασίες για να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι πρώτες ασφαλτοστρώσεις σε μήκος περίπου 3-4 χιλιόμετρα.

Στο τμήμα της ΑΒΑΞ, Μιντιλόγλι-Καραϊικα, η πρόοδος έχει ήδη ξεπεράσει το 35%. Αναφορικά με τις ασφαλτοστρώσεις, αυτές πραγματοποιούνται σε μήκος 4-5 χιλιομέτρων και θα επεκταθούν ακόμα περισσότερο μέχρι το καλοκαίρι.

Περισσότερα σε Ειδήσεις