Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Σήμερα η κρίσιμη Ιερά Σύνοδος – Παρόντες Κικίλιας, Τσιόδρας

Το παρών θα δώσουν στη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των εργαζομένων στα γηροκομεία, αναμένεται να δούμε τι στάση θα κρατήσει η Εκκλησία.

Σε πρώτο πλάνο η συζήτηση θα ξεκινήσει σχετικά με το εάν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε ιερείς και κληρικούς και σε δεύτερη φάση σχετικά με τους πιστούς.

ΕΜΒΟΛΙΟ
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει και ο τηλεοπτικός σταθμός του Mega, η πλειονότητα των Μητροπολιτών είναι υπέρ του εμβολιασμού, η στάση όμως μερικών κληρικών εναντίον του εμβολίου είναι γνωστή και πρόκειται να συζητηθεί σήμερα.

Υπενθυμίζουμε, πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος είχε νοσήσει από κορονοϊό, είχε ταχθεί υπέρ των εμβολιασμών. «Ο εμβολιασμός όλων μας, ειδικά ημών των μεγαλυτέρων σε ηλικία, δεν είναι μόνο μια πράξη ατομικής ευθύνης, αλλά και μια πράξη χριστιανικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πλησίον μας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, είχε τονίσει ότι οι κληρικοί πρέπει πρώτοι να δώσουν το καλό παράδειγμα και να φροντίσουν «να αντιληφθούν όλοι και όλες ότι η διδασκαλία του Ευαγγελίου παραποιείται και χαλκεύεται από όσους, αφελώς ή ιδιοτελώς, επιχειρούν, με τερατολογίες, μυθεύματα και θεωρίες συνωμοσίας, να παραπλανήσουν και να εκφοβίσουν συνανθρώπους μας».

Περισσότερα σε Εκκλησία