Εικαστικοί εκπαιδευτικοί: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις - Να μείνουν τα μαθήματα Τέχνης στο Λύκειο

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝΕΚΕΜ) σημειώνει ότι «μετά από τρεις αναβολές λόγω πανδημίας επιτέλους εκδικάστηκε η αίτηση ακύρωσης της Ένωσης, ενάντια στην Υπουργική Απόφαση που καταργεί την Τέχνη από το Λύκειο».

Στη συνέχεια η ΕΝΕΚΕΜ προσθέτει: «Από το πρωί προετοιμάσαμε τον εξωτερικό χώρο του ΣτΕ, για να υποδεχτούμε τους δικαστές και τους συναδέλφους που προσήλθαν στη συγκέντρωση.

Η τρίωρη στάση που κήρυξαν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ βοήθησε ώστε να συγκεντρωθούν αρκετοί εικαστικοί εκπαιδευτικοί, θα μπορούσαν ωστόσο να είναι περισσότεροι! Μέσα στον χώρο δεν επιτράπηκε να μπει άλλος, εκτός από τους εκπροσώπους των δύο φορέων που είχαμε καταθέσει την αίτηση ακύρωσης, δηλαδή η Ένωσή μας και το ΕΕΤΕ χωρίς δικαίωμα λόγου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κατά τις 12:00. Η προετοιμασία με τα ατράνταχτα έγγραφα στοιχεία που κατατέθηκαν αλλά και η εκπροσώπηση από τον δικηγόρο μας ήταν εξαιρετική. Η ομιλία του ήταν ουσιαστική και βασίστηκε στην καταστροφή που προκαλείται στην εκπαίδευση με την έξωση της Τέχνης από το Λύκειο, και στην αναγκαιότητα της επαναφοράς του μαθήματος.

ΠΗΓΗ: Facebook Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Αναφέρθηκε στον ρόλο του ΙΕΠ καθώς και στην προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο προσπάθησε να καλύψει την απουσία του μαθήματος, βάζοντάς το σαν ενισχυτική διδασκαλία εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Από την εισηγήτρια του ΥΠΑΙΘ, επαναλήφθηκαν τα ίδια γνωστά επιχειρήματά τους, ότι το μάθημα καταργήθηκε γιατί το επέλεγαν λίγοι, ότι προτείνουν σε αντικατάσταση την ενισχυτική και τέλος είπε ότι οι δύο φορείς δεν έχουν έννομο συμφέρον να εκπροσωπούν την υπόθεση. Οι ίδιοι οι δικαστές της απάντησαν ότι αυτό δεν ισχύει.

Παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τα λεγόμενα του δικηγόρου, τα οποία και ένας άσχετος άνθρωπος να άκουγε, θα παραδεχόταν το δίκαιο της υπόθεσης. Εμείς πάντα διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και θα σας κρατούμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου η απόφαση θα ανακοινωθεί περίπου σε ένα μήνα.

Ωστόσο αναζητούμε άμεσα γονείς που το παιδί τους θα δώσει εξετάσεις στο Σχέδιο αυτή τη χρονιά. Εάν γνωρίζετε παρακαλούμε να μας φέρετε σε επικοινωνία με τον γονέα, ώστε να προσθέσουμε πιο συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, από αυτούς που άμεσα θίγονται και έχουν έννομο συμφέρον. Στη συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, και της ΑΣΓΜΕ».

ΠΗΓΗ: Facebook Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Περισσότερα σε Εκπαίδευση