ΚΚΕ: Καταγγέλλει κλίμα τρομοκρατίας στο ΑΠΘ μετά την παρέμβαση Εισαγγελέα

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει το κλίμα τρομοκρατίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης». Στη συνέχεια προσθέτει ότι: «Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, την ίδρυση αστυνομικής δύναμης στα ΑΕΙ φαίνεται ότι προσπαθούν να επαναφέρουν και το «φοιτητικό» της ασφάλειας. Έτσι, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας(!!) ζητείται, με κείμενο που διαβίβασε η πρυτανεία του ΑΠΘ προς τους προέδρους των τμημάτων, η παράδοση στοιχείων όλων των εκλεγμένων προέδρων – φοιτητών συνδικαλιστών του ΑΠΘ.

Πρόκειται για μια προκλητική - χαφιεδίστικου τύπου - ενέργεια που συμπληρώνει το αντιδραστικό παζλ των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων στα πανεπιστήμια και το συνολικότερο όργιο καταστολής. Γι' ακόμη μια φορά η Πρυτανεία γίνεται λαγός των κυβερνητικών επιδιώξεων και αντί να γυρίσει σαν απαράδεκτη την απαίτηση αστυνομίας και εισαγγελίας, μεταβίβασε το αίτημα προς τα τμήματα, ζητώντας την παράδοση στοιχείων». 

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ανακοίνωση κλείνει τονίζοντας ότι: «Καλούμε τους φοιτητές και τους καθηγητές να απαιτήσουν, εδώ και τώρα, το απαράδεκτο αίτημα της εισαγγελίας να επιστραφεί πίσω, κανένας πρόεδρος τμήματος να μην δεχτεί να δώσει τα στοιχεία. Η ίδια η πρυτανεία εδώ και τώρα να μαζέψει το απαράδεκτο κείμενο που διαβίβασε».

Περισσότερα σε Εκπαίδευση