ΑΠΘ Πρύτανης: Ζητά ονόματα φοιτητών από την ΕΛ.ΑΣ. - Έντονες αντιδράσεις

Επεισόδια στο ΑΠΘ
EUROKINISSI

Αδιανόητη η ενέργεια του πρύτανη του ΑΠΘ να ζητήσει τα ονόματα συνδικαλιστών φοιτητών για να τα παραδώσει στην Ασφάλεια, όπως αποκαλύπτει έγγραφο της πρυτανείας του ΑΠΘ που γνωστοποιεί την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ.

Έγγραφο Πρύτανη ΑΠΘ
Το έγγραφο του Πρύτανη ΑΠΘ προς την ΕΛ.ΑΣ, που ζητά τα ονόματα φοιτητών

Η απόφαση του πρύτανη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ το έγγραφο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, με αποδοκιμαστικές αντιδράσεις της πλειονότητας των χρηστών.

Σφοδρές αντιδράσεις 

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οποίου:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει το κλίμα τρομοκρατίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και την ίδρυση αστυνομικής δύναμης στα ΑΕΙ, φαίνεται ότι προσπαθούν να επαναφέρουν και το “Φοιτητικό της Ασφάλειας”.

Πρόκειται για μια προκλητική - χαφιεδίστικου τύπου ενέργεια που συμπληρώνει το αντιδραστικό παζλ των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων στα πανεπιστήμια και το συνολικότερο όργιο καταστολής. Για ακόμη μια φορά η πρυτανεία γίνεται λαγός των κυβερνητικών επιδιώξεων και, αντί να γυρίσει ως απαράδεκτη την απαίτηση Αστυνομίας και Εισαγγελίας, μεταβίβασε το αίτημα προς τα τμήματα ζητώντας την παράδοση στοιχείων. Καλούμε τους φοιτητές και τους καθηγητές να απαιτήσουν, εδώ και τώρα, το απαράδεκτο αίτημα της Εισαγγελίας να επιστραφεί πίσω, κανένας πρόεδρος τμήματος να μη δεχτεί να δώσει τα στοιχεία. Η ίδια η πρυτανεία εδώ και τώρα να μαζέψει το απαράδεκτο κείμενο που διαβίβασε».

Εν τω μεταξύ, η σημερινή αποκάλυψη έρχεται ως συνέχεια των αντιδράσεων που προκαλεί η συνέχιση της παρουσίας της Αστυνομίας έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ομάδες νεαρών συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στον ευρύτερο χώρο του πανεπιστημίου προκειμένου να ζητήσουν την αποχώρηση των αστυνομικών από το ΑΠΘ. Τη συμπαράστασή τους στο αίτημα των συγκεντρωμένων εξέφρασαν μάλιστα και φοιτητικοί σύλλογοι του πανεπιστημίου, δίνοντας το «παρών» στη χθεσινή διαμαρτυρία.

Περισσότερα σε Εκπαίδευση