Πανελλαδικές 2021 - Νεοελληνική Γλώσσα: Τι θέματα «έπεσαν»

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021
EUROKINISSI / ILIALIVE.GR / ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστά τα θέματα στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 στη Νεοελληνική Γλώσσα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Το θέμα της έκθεσης αναλυτικά ήταν: «Σε μια νεανική ιστοσελίδα δημοσιεύονται τα Κείμενα 1 και 2 και καλείσαι, αφού τα μελετήσεις, να απαντήσεις με ένα άρθρο (350-400 λέξεις), στην ίδια ιστοσελίδα, στα παρακάτω ερωτήματα:

α) Με ποια εφόδια πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τον κόσμο στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες που περιγράφονται στην παράγραφο 2 του Κειμένου 1;

β) Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις, κατά τη γνώμη σου, θα μπορούσατε εσείς οι νέοι να βελτιώσετε τον κόσμο;». Το Γ' θέμα για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών λυκείων ήταν ένα ποίημα του Νίκου Γκάτσου.

Η εξέταση ξεκίνησε στις 8.30 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι προσήλθαν στις αίθουσες στις 8.00 το πρωί, με την εξέταση να διαρκεί τρεις ώρες. Φέτος, πάνω από 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν στις εξετάσεις και ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν με αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αλλά όχι μόνο εξαιτίας του κορονοϊού. Από το υπουργείο Παιδείας πάντως διαβεβαιώνουν ότι είναι όλα έτοιμα για να «ανοίξει» η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων με το νέο υπερσύγχρονο και αδιάβλητο σύστημα μεταδόσεων των θεμάτων με το όνομα SAM.

Φέτος αναμένεται να σημειωθεί άνοδος των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια για τις περιζήτητες σχολές, αφού μειώνεται ο αριθμός εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και τη συγκρατημένη πτώση σε συγκεκριμένες σχολές περιφερειακών πανεπιστημίων, όπου αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών που θα εισαχθούν φέτος για πρώτη φορά.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε χθεσινό μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στους υποψηφίους, τονίζοντας ότι «μπροστά σας έχετε όλες τις προοπτικές, το μέλλον σάς ανήκει».

Δείτε αναλυτικά τα θέματα: 

Νεοελληνική Γλώσσα
Νεοελληνική Γλώσσα
Νεοελληνική Γλώσσα
Νεοελληνική Γλώσσα
Νεοελληνική Γλώσσα
Νεοελληνική Γλώσσα
kedenews.gr
Νεοελληνική Γλώσσα
kedenews.gr
Νεοελληνική Γλώσσα
kedenews.gr
Νεοελληνική Γλώσσα
kedenews.gr
Νεοελληνική Γλώσσα
kedenews.gr

Περισσότερα σε Εκπαίδευση