Παρεμβάσεις: Καταγγέλλουν «κομπρεμί» για να «σπάσει» η απεργία στην ΟΛΜΕ

Γενική Απεργία 10 Ιουνίου
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προχώρησε σε αγωγή κατά της απεργίας που έχουν κηρύξει για αύριο ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, με τη δικαιολογία ότι εμποδίζεται η απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η αγωγή, σύμφωνα με πληροφορίες του kedenews.gr, εκδικάζεται στις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης. Την ίδια ώρα συνεδριάζει και το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να αποφασίσει τη στάση του σχετικά με την απεργία. 

Οι Παρεμβάσεις, παράταξη που συμμετέχει στο ΔΣ, καταγγέλλει ότι υπήρξε κρυφή συνεννόηση ανάμεσα στις παρατάξεις ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΕΚ (ΚΙΝΑΛ), μετά την οποία ζητήθηκε από την ΑΔΕΔΥ η εξαίρεση των καθηγητών από την απεργία της ΑΔΕΔΥ για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. 

Αναλυτικά η καταγγελία των Παρεμβάσεων

«Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ (ΝΔ) - ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) - ΠΕΚ (ΚΙΝΑΛ) με πρωτοφανή και απαράδεκτο τρόπο, με μυστικές διαβουλεύσεις, εν κρυπτώ αποφάσεις και με όρους καφενείου, καταπατώντας και παρακάμπτοντας οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία ενημέρωσης και συζήτησης, στο όνομα των μαθητών/τριών που δίνουν Πανελλαδικές, έστησαν έναν άνευ προηγουμένου απεργοσπαστικό μηχανισμό. Με αίτημα λοιπόν που συνέταξαν από κοινού, παρουσιάζοντάς το ως απόφαση του ΔΣ, ζητούν από την ΑΔΕΔΥ "να πάρει άμεσα απόφαση εξαίρεσης των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις".

Όσοι ξιφουλκούν τάχα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη απέδειξαν με την απόφασή τους ότι κρύβουν μέσα τους έναν "μικρό Χατζηδάκη", ενώ υποτάσσονται στον κοινωνικό αυτοματισμό που ενεργοποιεί η κυβέρνηση και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της.

Με τη στάση τους αυτή ξεπέρασαν ακόμη και το 40% του προσωπικού ασφαλείας του ν/σ Χατζηδάκη. Οι εν λόγω παρατάξεις τόσο καιρό επέβαλαν την αφωνία και το συνδικαλιστικό lockdown. Και τώρα, τη στιγμή που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή το αντεργατικό έκτρωμα που θα μετατρέψει τη νέα γενιά σε δούλους για την κερδοφορία του κεφαλαίου, αυτές οι δυνάμεις σπεύδουν να το εφαρμόσουν πριν ακόμα γίνει νόμος! Θυμίζουμε ότι αρνήθηκαν και καταψήφισαν την πρόταση των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και Γενική Συνέλευση Προέδρων που θα συζητούσε και θα αποφάσιζε τους τρόπους και τις μορφές δράσης ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα. Αρνήθηκαν ακόμη την πρόταση των Παρεμβάσεων να αναλάβει η ΟΛΜΕ πρωτοβουλίες για συντονισμό με άλλα συνδικάτα, γονείς, μαθητές, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που θα περιλαμβάνει πολύμορφες δράσεις, κινητοποιήσεις, απεργίες.

Απεργία 10 Ιουνίου
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Παριστάνουν ότι ξεχνούν οι παρατάξεις αυτές πως δεν ήταν επιλογή των εργαζομένων το περιεχόμενο του ν/σ ούτε ακόμη και ο χρόνος που αυτό κατατίθεται για ψήφιση. Ήταν επιλογή της κυβέρνησης να φέρει το ν/σ ημέρες Πανελλαδικών Εξετάσεων και επομένως η ευθύνη για την όποια εξέλιξη ανήκει αποκλειστικά σε αυτή.

Το πρόβλημά τους είναι οι απεργοί και όχι η κυβέρνηση και η πολιτική της. Έχουν αναλάβει το θλιβερό έργο να την ξεπλένουν συστηματικά. Ο συνδικαλιστικός τους κατήφορος δεν έχει όρια! Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν βλέπαμε τις δυνάμεις αυτές να ενεργούν ως φερέφωνα του κοινωνικού αυτοματισμού και να καταγγέλλουν τους απεργούς ναυτεργάτες ή τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ.

Αυτοί που έμπρακτα στηρίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες, αφουγκράζονται τις αγωνίες τους είναι εκείνοι που ανοίγουν την αγκαλιά τους στο μάθημα, που διδάσκουν με το αγωνιστικό τους παράδειγμα στον δρόμο και την απεργία. Είναι αυτοί που με τη στάση τους υπόσχονται στη νέα γενιά ότι θα πράξουν ό,τι περνάει από το χέρι τους συμβάλλοντας στον αγώνα να μην περάσουν και εφαρμοστούν οι νόμοι που της στερούν τα όνειρα, τη ζωή, την ελπίδα! Είναι αυτοί που θα βρεθούν μπροστά για την ανατροπή αυτού του σάπιου κόσμου.

Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ καλούν:

  • Την ΑΔΕΔΥ να μην προχωρήσει στην εξαίρεση του κλάδου των εκπαιδευτικών από την απεργία, μένοντας στην αρχική της απόφαση!
  • Τις ΕΛΜΕ να καταγγείλουν την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση, να κηρύξουν 3ωρες στάσεις εργασίας και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις!».

Περισσότερα σε Εκπαίδευση