Ηράκλειο: Επικίνδυνοι ελιγμοί τουριστικών λεωφορείων στους δρόμους

τουριστικό λεωφορείο
youtube

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής». Μέσα από το βίντεο καταγράφεται η λεπτή ισορροπία ενός οδηγού τουριστικού πούλμαν που πρέπει να διασχίσει δύο φορές παράνομα το δρόμο κοντά στη Χερσόνησο με τις εικόνες να προκαλούν σοκ αλλά και να παρουσιάζουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στους δρόμους της Κρήτης οδηγοί, τουρίστες και ξεναγοί.

Την ίδια ώρα μια φωτογραφία από τα λιμανάκια της Χερσονήσου με το οδόστρωμα να υποχωρεί ενώ ένα τουριστικό πούλμαν περνά από τον στενό δρόμο μια ανάσα από τα κεφάλια των λουόμενων αποτύπωσε το μέγεθος τους προβλήματος σε ένα σημείο που ένα ατύχημα θα μπορούσε να προκαλέσει τραγωδία με ανθρώπινες ζωές.
Δρόμοι για γερά νεύρα και ελιγμοί που κόβουν την ανάσα αφήνοντας στη κυριολεξία τους τουρίστες με στόμα ανοικτό όταν οι άψογοι οδηγών των τουριστικών πούλμαν προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια να διασχίσουν τους στενούς δρόμους του Ανισαρά και της Ανάλυψης.

Οι δρόμοι «ταλαιπωρίας»

Σύμφωνα με τους ξεναγούς αλλά και τους οδηγούς των τουριστικών πούλμαν, το τουριστικό θέρετρο του Ανισαρά αποτελεί ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παράδειγμα ταλαιπωρίας σε δρόμους που η στενότητά τους είναι δεδομένη και πολλές φορές καταγράφουν κίνηση αστικού χαρακτήρα.

Τα τουριστικά πούλμαν στην κυριολεξία περνούν μια ανάσα το ένα δίπλα από το άλλο, αλλά και λίγα μόλις εκατοστά από κτήρια και σταθμευμένα Ι.Χ.

Παράλληλα, στους ιδιαίτερα στενούς δρόμους του Ανισαρά πολλές φορές η πεζοπορία αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση για τους τουρίστες που φιλοξενούνται σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Τραγική η κατάσταση και στα Λιμανάκια όπου τα τουριστικά πούλμαν διέρχονται μια ανάσα από τα κεφάλια των λουόμενων στους στενούς δρόμους της περιοχής με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους.

Περισσότερα σε Multimedia