Μειωμένα ενοίκια: τελευταίος μήνας για τους δικαιούχους

Μειωμένα ενοίκια για τον Ιούνιο
ΠΗΓΗ: Pexels / Vladimir Kudinov

Απαλλαγές από το ενοίκιο ή και καταβολή μειωμένου ενοικίου, ως και 40 τοις εκατό, για συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα περιλαμβάνει και ο μήνας Ιούνιος. Όπως υποδεικνύει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, όλα δείχνουν πως ο Ιούνιος θα είναι ο τελευταίος μήνας που θα προβλέπει απαλλαγές και μειώσεις στα ενοίκια. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρέχει το υπουργείο, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, τα γυμναστήρια και επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα απαλλάσσονται πλήρως (κούρεμα 100%) από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τον Ιουνίου. 

Εστίαση
ΠΗΓΗ: Pexels / Kaboompics

Στην άλλη κατηγορία, αυτή της καταβολής μειωμένου ενοικίου, κατά 40 τοις εκατό,  εμπίπτουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο, οι εργαζόμενοι που θα τεθούν αυτόν τον μήνα σε αναστολή εργασίας και μόνο για την για την κύρια κατοικία τους, καθώς και τα εξαρτώμενα μέλη των εργαζομένων (σε αναστολή) για ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας. 

Στην σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως «με βάση τα έως τώρα δεδομένα, ο Ιούνιος αναμένεται να είναι ο τελευταίος μήνας για τον οποίο προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις αναφορικά με την υποχρέωση καταβολής ενοικίου, με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις επιχειρήσεων που ενδέχεται να απαιτηθεί να παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή τον μήνα Ιούλιο». Εξάλλου το υπουργείο δίνει την δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Ιούνιο, για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή τον μήνα Ιούνιο.

Περισσότερα σε Οικονομία