Σχέδια και δράσεις για τα αδέσποτα στη Νέα Σμύρνη

Η φιλοζωική κουλτούρα στην Ελλάδα και ειδικότερα στα αστικά κέντρα της, δείχνει να ακολουθεί μια θετική διαδρομή που ευελπιστούμε ότι θα καταλήξει στη δημιουργία ενός αξιοπρεπούς περιβάλλοντος για τη διαβίωση των οικόσιτων, ή αδέσποτων ζώων συντροφιάς μέσα στις πόλεις

Της ΑΜΑΝΤΑΣ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Πέρα από την δράση και συνεισφορά των εθελοντών φιλόζωων πολιτών, η οποία είναι στην ουσία ο θεμέλιος λίθος σε όποια προσπάθεια εκπονείται, το σημαντικότερο στοιχείο είναι η κρατική μέριμνα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Πρόσφατα ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανακοίνωσε τις επικείμενες δράσεις φιλοζωικού χαρακτήρα για το 2021. Το pet2u.gr επικοινώνησε με την Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων, Κλεοπάτρα Δεληγιάννη, η οποία κάλυψε τις αποσαφηνιστικές ερωτήσεις μας γύρω από τις ενέργειες που θα εκτελέσει ο Δήμος μέσα στο 2021.

Αν και ίσως με ένα όχι ιδιαίτερα σαφές πλάνο διαδικασιών και χρονικών δεσμεύσεων ή εναλλακτικών λύσεων, υπάρχει σίγουρα έντονη διάθεση για ευαισθητοποίηση των πολιτών και για νέες, πρωτότυπες παροχές, όπως είναι η κατασκευή δεύτερου πάρκου για αναψυχή σκύλων στην πόλη αλλά και το μεγαλεπίβολο σχέδιο για την κατασκευή Σταθμών Εξυπηρέτησης Ζώων Συντροφιάς.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

Περισσότερα σε Συνεντεύξεις