Σωτήρης Κύρκος: Να «παντρέψουμε» τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις με αυτές που θα δημιουργηθούν

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σωτήρης Κύρκος, μίλησε στην «kedenews-Ποια θα είναι η εικόνα μετά την ολοκλήρωση των έργων για την ανέγερση σύγχρονων εγκαταστάσεων για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητεςΣυνέντευξη στη Βίκυ Καλοφωτιά

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σωτήρης Κύρκος, εξηγεί στην «kedenews» με ποιους τρόπους διασφαλίζεται η υγεία των αθλουμένων δημοτών σε περίοδο πανδημίας και τι απήχηση έχουν τα διαδικτυακά προγράμματα για τη συμμετοχή τους στις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες από το σπίτι. Επιπλέον, αποκαλύπτει πώς οραματίζεται από την πλευρά του την επόμενη ημέρα μετά την ολοκλήρωση των έργων για την ανέγερση σύγχρονων εγκαταστάσεων για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Πώς εφαρμόζεται εν μέσω κορονοϊού, το βασικό σύνθημα του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. «Αθλητισμός και Ποιότητα για όλους»;

Όπως σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας έτσι και ο αθλητισμός έχει επηρεαστεί από την πανδημία του Covid-19.  Εμείς σαν Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, προσπαθούμε σε αυτή την δύσκολη συγκυρία να είμαστε κοντά στους κατοίκους του Δήμου μας, προσφέροντας δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων γηπέδων τένις που διαθέτουμε, κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού, καθώς και την χρήση του στίβου στο Α’ Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Σε αυτό το διάστημα κάνουμε ό,τι μπορούμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας για την συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου μας.

δημοτικό κολυμβητήριο

Τι απήχηση έχουν στους δημότες τα διαδικτυακά προγράμματα για συμμετοχή στις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες από το σπίτι τους;

Η απήχηση των διαδικτυακών μαθημάτων που γίνονται από γυμναστές μας, είναι μεγάλη και τα σχόλια ιδιαίτερα θετικά. Οι γυμναστές μας προσπαθούν με τα  προγράμματα  ασκήσεων που εφαρμόζουν να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο και θα μπορούσα να πω ότι τα καταφέρνουν.

Όταν αρθεί το απαγορευτικό, ποια μέτρα θα ληφθούν από τον Οργανισμό, για την προστασία των αθλουμένων;

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου μας και στα προηγούμενα περιοριστικά μετρά  είχε σαν κύριο μέλημά του, την προστασία της υγείας των αθλουμένων στις εγκαταστάσεις του, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και οδηγίες  που δίνονταν από τους ειδικούς. Έτσι και τώρα με την λήξη των περιοριστικών μέτρων αλλά και μέχρι  με το καλό να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ελπίζουμε σύντομα, θα ακολουθούμε τις εκάστοτε οδηγίες.

δημοτικό στάδιο

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για την κατεδάφιση παλαιών κτιρίων στην έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου στο Ελληνικό;

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και ήδη κάποια κτίρια έχουν κατεδαφιστεί. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ενταθούν οι εργασίες.

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) δρομολογούνται τα σχέδια για την ανέγερση σύγχρονων εγκαταστάσεων για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Πώς πρόκειται αυτή η επένδυση να επηρεάσει μελλοντικά το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης;

Πραγματικά πιστεύω ότι οι εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα βοηθήσουν πάρα πολύ, τόσο στην ανάπτυξη του αθλητισμού, όσο και στην προώθηση όμορφων πολιτιστικών δραστηριοτήτων στον Δήμο μας. Εδώ θα ήθελα να πω ότι ήδη στον Δήμο μας, υπάρχουν 3 γήπεδα ποδοσφαίρου εκ των οποίων το ένα έχει και στίβο, ανοικτό κολυμβητήριο με 50άρα πισίνα, 2 κλειστά γήπεδα μπάσκετ, σπίτι γυμναστικής, 9 γήπεδα τένις, 14 ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, 5 γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5. Επίσης δυο κλειστοί θεατρικοί χώροι, ένας που κατασκευάζεται τώρα και θα είναι έτοιμος σε περίπου δυο μήνες, καθώς και ένα ανοικτό θέατρο. Οπότε καταλαβαίνετε τι ώθηση θα δοθεί και με τους νέους χώρους.

κλειστό γυμναστήριο

Ποιες είναι οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις των δημοτών μπροστά σε μια τέτοια σημαντική προοπτική;

Οι αντιδράσεις που υπάρχουν από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών είναι παραπάνω από θετικές. Πιστεύουν και αυτοί ότι με την ολοκλήρωση εγκαταστάσεων  που θα στεγάζουν αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες θα υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση.

Πώς οραματίζεστε από την πλευρά σας την επόμενη ημέρα για το Δήμο;

Το όραμά μας είναι να μπορέσουμε να παντρέψουμε τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις με τις καινούργιες που θα δημιουργηθούν και οι κάτοικοι του Δήμου μας να έχουν όλες τις επιλογές που θα θέλουν, τόσο για τις αθλητικές τους, όσο και τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες σε εγκαταστάσεις σύγχρονες και ασφαλείς.

Περισσότερα σε Συνεντεύξεις