Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου: Η Ραφήνα θα γίνει ακόμα πιο ελκυστική

Συνάντηση kedenews με δήμαρχο Ραφήνας
Γιώργος Κωστούρος

Με το Δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς, συναντήθηκε ο δημοσιογράφος του kedenews.gr κ. Γιώργος Κωστούρος. Στη συζήτηση που είχαν επικεντρώθηκαν σε δύο κυρίως θέματα, που αγγίζουν τόσο τις εξελίξεις και τις αλλαγές που επέρχονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, βάσει του νέου νομοσχεδίου για τον Εκλογικό Νόμο, όσο και τα τοπικά θέματα του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, ένα δήμο που έχει ήδη αλλάξει και θα αλλάξει ακόμα πιο δραστικά στο προσεχές μέλλον. 

Στο ερώτημα σχετικά με το πως βλέπει τις δυναμικές και τις εξελίξεις που πρόκειται να φέρει το νέο νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, ο κύριος Μπουρνούς δήλωσε πως βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, παρά μισοάδειο. "Σίγουρα, το νέο νομοσχέδιο έχει εντελώς άλλη λογική από τη σημερινή λογική που γνωρίζουμε. Δημιουργεί σίγουρα ζητήματα στα ψηφοδέλτια και εκεί θα υπάρξουν προβλήματα, όμως σίγουρα η ύπαρξη λιγότερων ατόμων θα επιφέρει μιαν απαραίτητη σήμερα εξειδίκευση στις εργασίες τους και έτσι θα επιτρέπει μια πιο στιβαρή, ενισχυμένη και αποτελεσματική διοίκηση στο δήμο, όπως αυτή χρειάζεται". 

Στη συνέχεια, η κουβέντα στράφηκε σε τοπικό επίπεδο, αγγίζοντας τα θέματα της Ραφήνας και του Πικερμίου, ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στα όσα έχουν ήδη συντελεστεί για το μέλλον και την ευημερία του δήμου αλλά και για όσα υπάρχουν στο τραπέζι, είτε ως όραμα είτε βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης και ετοιμάζονται για να αλλάξουν το μέλλον. Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα, ο κ. Μπουρνούς είπε τα εξής: "Είμαστε πύλη εισόδου, έχουμε λιμάνι ζωτικής σημασίας στον τόπο μας. Επομένως, πολλά περιστρέφονται γύρω από το λιμάνι μας και το πως αυτό θα βελτιωθεί. Σίγουρα υπάρχει ανάγκη να αναπτυχθούν πολεοδομικά και να βελτιωθούν τα Πυρόπληκτα. Μεγάλη βελτίωση έχουμε δει στο Δήμο μας με το έργο της αποχετεύσεως, είναι ζωτικής σημασίας. Από εκεί και πέρα, σίγουρα επιδιώκουμε να προχωρήσουν οι μελέτες και να ευοδωθούν τα έργα των επεκτάσεων της Αττικής Οδού αλλά και η σιδηροδρομική σύνδεση με τη γραμμή του Αεροδρομίου. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις και μέγιστα συγκοινωνιακά οφέλη στην περιοχή μας και το λιμάνι μας χάρη σε αυτά. Επίσης μεγάλο βήμα προόδου αποτελεί το έργο του φυσικού αερίου''. 

Ο κ. Μπουρνούς ολοκλήρωσε την κουβέντα όντας ρεαλιστής και συνάμα αισιόδοξος για το μέλλον του δήμου του. ''Σίγουρα θα ταλαιπωρηθούμε κάπως τα επόμενα 4 με 5 χρόνια. Τα εργοτάξια θα προκαλέσουν κάποια προβλήματα, βραχυπρόθεσμα. Αξίζει όμως να κάνουμε υπομονή γιατί, μακροπρόθεσμα, όλοι θα κερδίσουμε από τα νέα έργα υποδομής. Η Ραφήνα θα κερδίσει διότι ενώ είναι ήδη ελκυστικός προορισμός για όλους, θα γίνει ακόμα πιο ελκυστικός με το όραμα που υλοποιούμε, βήμα βήμα''.  

Περισσότερα σε Συνεντεύξεις