Ζέττα Μακρή: Πιθανό να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο σε συνέντευξή της. 

Η κ. Μακρή, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε αρχικά ότι: «Εξελίχθηκε καλά η πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά τα σχολεία με την υποδειγματική εφαρμογή των μέτρων τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από τους μαθητές».

Η υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι ήταν επιβεβλημένη η επαναφορά στη δια ζώσης εκπαίδευση. «Σχεδόν καθολικά, η διαδικασία ήταν πολύ ομαλή», ανέφερε η κ. Μακρή, ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι «οι αρνητές βαίνουν εξαφανιζόμενοι».

Η κ. Μακρή μίλησε και για αντιδράσεις από γονείς που υπάρχουν. Η υφυπουργός ενημέρωσε ότι υπήρχε μια μήνυση στην Κρήτη, ενώ υπενθύμισε ότι εάν εκπαιδευτικός, εφαρμόζοντας τον νόμο, μηνυθεί, τα δικαστικά έξοδα καλύπτονται από την πολιτεία.

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο ένα self test που θα ισχύσει από εβδομάδα. Υποστήριξε ότι επειδή υπήρχε το διάστημα των 15 ημερών στο οποίο δεν γίνονταν αυτοδιαγνωστικά τεστ, κρίθηκε σκόπιμο την πρώτη εβδομάδα να είναι δύο τα τεστ για να είναι διασφαλισμένη η δημόσια υγεία.

«Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο», είπε η κ. Μακρή, όπως έχει αναφερθεί ξανά ότι εξετάζεται από το υπουργείο Παιδείας.

Να σημειώσουμε ότι χθες το απόγευμα το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των εισακτέων και τους συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Περισσότερα σε Υπουργεία